© Katja Nuorvala / WWF Suomi
Julkaistu

Norppauinnilla kerätty jo yli 20 000 euroa

Kimmo Ohtosen Norppauinti-urakka Saimaalla etenee, ja lauantaina Puumalassa juhlitaan puolimatkan saavuttamista. Norppauinti-tempauksella on kerätty jo yli 20 000 euroa, ja keräyksen aikana WWF Suomi on saanut lähes 380 uutta norppakummia. Keräys on ollut käynnissä helmikuun alusta alkaen.

Norppauinnin puolimatkaa juhlitaan huomenna 1. syyskuuta Puumalan satamassa iltapäivän ja illan aikana. Iloisen kansanjuhlan ohjelmassa on muun muassa s/s Wennon Pongaa norppauimari -risteily, musiikkia ja hengenpelastusnäytöksiä. Ilta huipentuu Kimmo Ohtosen saapumiseen noin kello 18.30.

”Itseluottamus kasvaa jatkuvasti, ja paikatkin ovat kestäneet hyvin. Yhden uinnin aikana käyn läpi monia tunnetiloja: välillä väsyttävää, välillä on mukavaa. Täytyy vain elää yksi uinti kerrallaan, eikä miettiä kokonaisuutta”, Ohtonen kertoo. 

Matka on sujunut pääosin hyvin, mutta perjantaina koettiin myös vastoinkäymisiä, kun Ohtosen tuliterän märkäpuvun selässä havaittiin suuri reikä.

”Kaksi tuntia uin puku täynnä kylmää vettä ja hampaat kalisten. Reilun viiden kilometrin jälkeen oli pakko ottaa luova tauko ja mennä saunaan tärisemään. Nyt tahtotilaa koetellaan. Matka jatkuu Puumalaa kohti sen tiedon kannustamana, että satamassa minua odottaa uusi, ehjä puku,” Ohtonen sanoo.

WWF Suomen asiantuntijana Puumalan juhlassa on suojelujohtaja Jari Luukkonen, joka on itse uinut ja kalastanut Puumalan vesillä yli 40 vuoden ajan.

”Surullinen tapaus sattui muutama vuosi sitten, kun isäni löysi kuolleen norpan ruumiin Haapaselältä saaren rannasta. Ilahduttavinta on kuitenkin, että koko oman historiani aikana ensimmäinen kuutti lähivesillä syntyi saman saaren rannalla viime talvena eli uskoa parempaan on”, kertoo Luukkonen.

Lisätietoja:

Yhteys Kimmo Ohtoseen Pauliina Ståhlbergin kautta, 040 484 9964

Suojelujohtaja Jari Luukkonen, WWF Suomi, 040 585 0020

Norppauinti:

Norppauinti on YLE TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Kimmo Ohtosenhurja idea, missä hän laittaa itsensä sataprosenttisesti likoon norpan puolesta. Kimmo ui Saimaan halki Savonlinnasta Lappeenrantaan ja kerää rahaa saimaannorpan suojeluun. Matkaa kertyy huikeat 125 kilometriä.

Uinnin etenemistä seurataan osoitteissa www.wwf.fi/norppauinti ja www.facebook/norppauinti sekä Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Norppauinnissa mukana ovat YLE, WWF, Uimaliitto, Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto, Vanajavesiuinti, Urheiluhallit, Etelä-Savon ELY-keskus ja Hyvä terveys -lehti.

Julkaistu 31.8.2012