© Katja Nuorvala/WWF
Julkaistu

Norppauinnista vuoden 2013 varainhankintateko

Norppauinti on saanut tunnustuksen Vastuullinen Lahjoittaminen ry:ltä. Vuoden varainhankintatekona palkittua tempausta kiitetään monitasoisesta toteutuksesta ja asennemuutoksen aikaansaamisesta. Norppauinti toi WWF:n saimaannorpan suojelutyöllä lähes 135 000 euroa.

Yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto Vastuullinen Lahjoittaminen ry (VaLa) palkitsi eilen vuoden 2013 varainhankintatekoina Norppauinnin ja Movember-keräyksen. Norppauinnin palkinnon ottivat vastaan Ylen tiimin puolesta Baba Lybeck ja WWF Suomen yksityisvarainhankinnan johtaja Tarja Hakala.

Palkintoraati toteaa perusteluissaan, että Norppauinti ja lahjoitusten kohde koettiin supisuomalaisena. Kampanjan toteutus oli monitasoista ja se tuotti edetessään monenlaisia kumppanuuksia. Hyvän tuoton ja laajan näkyvyyden lisäksi raati uskoo, että kampanja sai aikaan asennemuutosta. Raati kiittää toimittaja Kimmo Ohtosta hienosta ideasta ja saavutuksesta ja toivoo näkevänsä lisää vastaavia ainutlaatuisia tempauksia.

Tunnustusten saajat osallistuvat Global Awards 2013 -mittelöön, jonka voittajat selviävät lokakuussa Hollannissa pidettävässä International Fundraising Congressissa. Tapahtuma kokoaa yhteen lähes 1000 varainhankkijaa 60 maasta.

Norppauinti oli Yle TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman toimittajan Kimmo Ohtosen hurja tempaus saimaannorpan hyväksi. Ohtonen keräsi viime vuonna varoja norpan suojeluun uimalla 11 päivässä runsaat 130 kilometriä Savonlinnasta Lappeenrantaan. Ohtonen aloitti urakan 28. elokuuta ja saapui maaliin 7. syyskuuta. Uintia edelsi noin vuoden harjoittelu ja valmistautuminen.

Norppauinti-tempaus toi yhteensä 134 854 euroa WWF Suomen saimaannorpan suojelutyölle. Sen myötä WWF sai myös 489 uutta norppakummia. Tempauksen tuomilla varoilla WWF on muun muassa tuottanut venäjänkielisen esitteen ja nettisivun saimaannorpasta ja teettänyt älypuhelimella, tabletilla ja nettiselaimella käytettävän Norppakartan, jonka avulla voi tarkistaa voimassa olevat kalastusrajoitukset Saimaalla. Varoilla on myös hankittu pelastuspukuja ja suksia vapaaehtoisille pesälaskijoille ja lisätty rahoitusta Itä-Suomen yliopiston norppatutkimukselle.

Norppauinnissa mukana olivat Ylen ja WWF:n lisäksi Uimaliitto, Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto, Vanajavesiuinti, Urheiluhallit, Etelä-Savon ELY-keskus ja Hyvä terveys -lehti.

Vuoden varainhankintateon valinneessa raadissa mukana olivat:

- viestintäpäällikkö Pauliina Siiskonen, Veikkaus

- viestintäpäällikkö Jouni Kempas, Raha-automaattiyhdistys

- tutkimuspalvelupäällikkö Kirta Palmroth, MTV3

- viestintäpäälliikkö Laura Lammi, Avoine

- toiminnanjohtaja Anitta Raitanen, Kansalaisareena

- kampanjapäällikkö Pia Mikkonen, Suomalaisen Työn Liitto

- johtaja Katja Repo, Markkinointi-instituutti

Lue lisää Norppauinnista ja saimaannorpasta