Julkaistu

Operaatio Merenneidon kampanja-animaatio Internetissä

Operaatio Merenneidon kampanjavideo näkyy WWF:n kotisivuilla www.wwf.fi (ks. viite 1). Animaatiotekniikalla tehdyssä videossa Itämeren kartasta muotoutuu Operaatio Merenneidon kampanjatunnus, merenneitologo. Tällä ja ensi viikolla Operaatio Merenneito näkyy myös Helsingin sisääntuloväylien siltoihin ripustetuissa banderolleissa, joita on kaiken kaikkiaan kymmenen.

Suomen WWF on käynnisti Operaatio Merenneidon 24.4.2001. Viisivuotisen laajan operaation aikana WWF haluaa aktivoida kansalaiset vaatimaan päättäjiltä tehokkaampia toimia Itämeren pelastamiseksi ja tukemaan Itämeren suojelutyötä. Hallituksen Itämeri-ohjelmaa valmistellaan parhaillaan laajapohjaisessa työryhmässä, jossa WWF:kin on edustettuna. Tavoitteena on saada Itämerta rasittavien suurimpien ongelmien ratkaisukeinot hyvään vauhtiin. Kesän 2001 erityistoimintakohde on Itämeren öljyonnettomuusriski, joka kasvaa nelinkertaiseksi mm. Venäjän uusien satamahankkeiden myötä.

Operaatio Merenneitoon kuuluu myös tutkimusyhteistyö eri tutkimuslaitosten kanssa ja käytännön kenttätyö mm. Itämeren uhanalaisten lajien ja perinneympäristöjen hyväksi. Osana kansainvälistä järjestöä Suomen WWF vaikuttaa kansainvälisiin Itämerta koskeviin päätöksiin mm. EU:ssa ja Kansainvälisessä merenkulkujärjestössä IMO:ssa. Tärkeä välivoitto saatiin 27.4, jolloin IMO päätti globaalisti poistaa yksirunkoiset säiliöalukset meriliikenteestä nopeutetulla aikataululla.

Operaatio Merenneidon suurkeräys Itämeren hyväksi

Jokainen voi osallistua Operaatio Merenneitoon käytännön toimin ja tukemalla operaatiota taloudellisesti. Soitto kampanjapuhelimeen 0600 121212 maksaa 30 mk + pvm. Myös monien yritysten tuki mahdollistaa Operaatio Merenneidon näkyvyyden mediassa ja suojelutoimenpiteiden toteuttamisen. Operaation päätukijat ovat Fortum, Unilever, Fennia, Nokia, Nordkalk, Silja Line, StoraEnso ja Säkkiväline, ja mediatukijat Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet, Nelonen, Uutislehti 100, Radio City ja A-lehdet.

Lisätietoja:

WWF, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, paivi.rosqvist@wwf.fi, 0400 425 666

Viite 1: Videon äänen kuuleminen edellyttää tietokoneessa olevaa äänikorttia ja kaiutinta/kuulokkeita.