Julkaistu

Saimaannorpan poikasille kolataan koteja Helsingissä 27.1.

Kolaa koti kuutille -kaupunkitapahtumassa kansanedustajat ottavat mittaa BB-julkkiksista leikkimielisessä kilpailussa, kun joukkueet rakentavat uhanalaiselle saimaannorpalle lumesta pesiä. WWF julistaa tapahtumassa perinteisen saimaannorpan pesärauhan, jonka lukee näyttelijä Eija Vilpas. Tapahtuman järjestävät WWF ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu.

Kampin Narinkkatorilla kolataan kuutille kotia keskiviikkona 27.1.2010 klo 15-18. WWF:n ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun järjestämässä leikkimielisessä kilpailussa joukkueet rakentavat saimaannorpan poikasille pesiä, joista yleisö valitsee voittajan. Äänestäneiden kesken arvotaan Silja Linen neljän hengen risteily Tukholmaan. Tule äänestämään omaa suosikkiasi!

Kilpailujoukkueissa kisaavat mm. kansanedustajat Tanja Karpela, Leena Harkimo, Timo Juurikkala, Merja Kuusisto ja Sari Sarkomaa sekä BB-julkkikset Sampo, Dana, Jelena, Lotta ja Nino. Narinkkatorilla esiintyvät myös räppärit Paleface, Flow Boys Fam ja Mikael Gabriel sekä Dance.fi -tanssikoulun erikoisryhmä. Tapahtuman juontavat Radio NRJ:n aamupojat Anssi ja Renne. Aamupojat ensiesittävät tapahtumassa myös oman Norppa-biisin.

”Perusarvonamme HAAGA-HELIAssa on vastuullisen liiketoiminnan edistäminen ja meillä on pitkät perinteet ympäristötyöstä. Tilaisuuden järjestäjinä haluamme olla vaikuttamassa ympäristön puolesta”, sanoo Ritva Laakso-Manninen HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta.

WWF julistaa tapahtumassa saimaannorpalle perinteisen pesärauhan, jonka lukee näyttelijä Eija Vilpas. Norpalle on julistettu pesärauha ensimmäisen kerran jo vuonna 1993. Paikan päällä voi tavata WWF:n asiantuntijoita ja keskustella esimerkiksi ilmastonmuutoksesta ja saimaannorpan suojelusta.

”Uhanalaiselle saimaannorpalle on tärkeää, että Saimaalla riittää pesimäaikaan jäätä ja lunta. Tämä talvi on poikkeuksellisesti otollinen pesinnälle, mutta ilmastonmuutos on suuri uhka norpan tulevaisuudelle. Meksikon ilmastokokouksessa onkin saatava aikaan tärkeitä päätöksiä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi”, sanoo pääsihteeri Liisa Rohweder WWF:stä.

Saimaannorppa on yksi uhanalaisimmista lajeista maailmassa ja ilmastonmuutoksen vaikutukset lämpenevien talvien myötä uhkaavat norpan pesimistä. Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa tehdään parhaillaan tutkimusta siitä, voisiko ihminen auttaa norppaa jollakin tavoin pesänrakennustöissä Saimaalla. Norpat etsivät parhaillaan sopivia pesäpaikkoja Saimaan rannalta, ja kuutit syntyvät lumipesiin helmikuussa.

Lisätietoja:

suojelujohtaja Jari Luukkonen, WWF, 040585 0020 (saimaannorppa ja ilmastonmuutos)
viestintäjohtaja Anne Brax, WWF, 050367 1888
markkinoinnin lehtori Pauli Lindström, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 040516 4998 (tapahtuma)

www.kolaakotikuutille.fi
www.wwf.fi/saimaannorppa
www.wwf.fi/ilmasto

Aikataulu:

15.00 Tapahtuman avaus
15.05 rehtori Ritva Laakso-Manninen, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
15.15 pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi
15.25 Joukkueiden esittely
15.45 Pesärauhan julistus, Eija Vilpas
16.00 Kilpailu starttaa
16-17 Musiikkia, pilkkimistä ja pesien rakentamista; Paleface klo 16.00
16.30 Tanssiesitys Dance.fi
17-17.30 NRJ:n Aamupoikien Norppabiisin ensiesitys, yleisöllä mahdollisuus tutustua pesiin
17.45 Voittajien julistaminen
18.00 Tapahtuma päättyy