© Krischanz Zeiller / WWF
Julkaistu

Uusia kasvoja WWF:n luottamuselimiin

WWF Suomen hallintoneuvostoon ja hallitukseen on nimitetty uusia jäseniä. Hallintoneuvostossa aloittivat Pekka Ala-Pietilä (Solidiumin hallituksen pj, Suomen ICT klusterin työryhmän pj.), KTT Anne Brunila, toimittaja Kimmo Ohtonen (YLE) ja OTT, kansleri Thomas Wilhelmsson (Helsingin yliopisto). Hallituksen uusia jäseniä ovat emeritusprofessori Tari Haahtela (HUS, Iho- ja allergiasairaala) ja DI, johtaja Jukka Noponen (Sitra). Uuden hallintoneuvoston ja hallituksen toimikausi alkoi heinäkuun alussa.

”Olen WWF:n puolesta erittäin iloinen siitä, että olemme saaneet näin monipuolisen ja korkeatasoisen joukon uusia jäseniä ennestäänkin osaaviin luottamuselimiimme. Tämä osoittaa, että WWF on arvostettu ja vaikutusvaltainen järjestö, jonka toimintaa halutaan olla kehittämässä”, sanoo WWF:n pääsihteeri, KTT Liisa Rohweder.

 ”WWF tunnetaan asiantuntevuudestaan ja hyvistä yhteiskunta- ja yrityssuhteistaan. Haluamme jatkossa myös innostaa yhä laajempia kansalaisryhmiä ympäristön- ja luonnonsuojeluun.  Kaikki uudet jäsenvalinnat vahvistavat juuri näitä arvoja ja tavoitteita”, iloitsee Liisa Rohweder.

WWF:n hallintoneuvostossa on 26 jäsentä. Sen puheenjohtaja on kansanedustaja Pekka Haavisto ja varapuheenjohtajat professori Mikael Hildén (SYKE) ja professori Ilkka Niiniluoto (Helsingin yliopisto). Ministeri Pertti Salolainen on hallintoneuvoston kunniapuheenjohtaja.  WWF:n hallituksessa on viisi jäsentä ja sen puheenjohtaja on professori Jari Niemelä (Helsingin yliopisto).

Hallintoneuvosto on WWF Suomen ylin päättävä elin. Se vahvistaa vuosittain toimintasuunnitelman, budjetin ja tilinpäätöksen sekä valitsee hallituksen. WWF:n hallituksen tehtävänä on hyväksyä toimintasuunnitelma, budjetti ja tilinpäätös sekä valvoa niiden toimeenpanoa. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Tarja Halonen ovat WWF Suomen suojelijoita. Lisäksi presidentti Halonen on WWF:n kansainvälisen Living Himalayas -suojeluohjelman suojelija.

Lisätiedot:
Pääsihteeri Liisa Rohweder, puh. 040 840 7461, liisa.rohweder@wwf.fi