Julkaistu

WWF Suomen tunnustuspalkinto 2007 Antti Tuiskulle

WWF Suomen tunnustuspalkinto 2007 on myönnetty poptähti Antti Tuiskulle. Antti Tuisku on toiminut WWF:n Luonnon lähettiläänä syksystä 2006. Palkintoperusteluissa korostetaan, että Antti Tuiskun avulla WWF tavoittaa ympäristöviestillään erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia, mikä on luonnonsuojelun edistymisen kannalta tärkeää.

WWF:n hallintoneuvoston puheenjohtaja kansan-
edustaja Pertti Salolainen luovutti tunnustuspalkinnon
poptähti Antti Tuiskulle. Kuva: WWF/Päivi Rosqvist
Antti Tuisku on myös ollut yhteistyössä erittäin aktiivinen ja hän on myös oma-aloitteisesti löytänyt tapoja viedä luonnonsuojeluviestiä eteenpäin. Antti Tuiskun suhde WWF:ään alkoi hänen omasta aloitteestaan, mikä yhdessä hänen omien ympäristötekojensa kanssa on tehnyt yhteistyöstä aidon ja hedelmällisen. Hän on myös syventänyt omia elämäntapavalintojaan ympäristön hyväksi.

- Oma kipinäni suojelutyöhöni lähti ajatuksesta, että halusin jakaa sitä hyvää eteenpäin, josta olin päässyt nauttimaan menneiden menestyneiden vuosien jälkeen. Uskon, että muiden auttamisella ja arvojen tarkastelemisella tulen saavuttamaan elämääni syvempää sisältöä, kuin pelkän maallisen materian ja menestyksen havittelemisella. Koska halusin auttaa globaaleissa, koko maailman tilaan liittyvissä asioissa, löysin WWF:ltä useita asioita luonnonsuojelussa, joihin pystyin samaistumaan ja jotka tuntuivat omilta, Antti Tuisku sanoo.

Elokuussa Antti Tuisku vieraili WWF:n suojelukohteella Malawissa - yhdessä maailman köyhimmistä maista - tutustuen paikallisväestöä hyödyttävään luonnonsuojelutyöhön. Vierailun ansiosta WWF:n suojelutyö sai huomattavaa tunnettuutta Malawin päättäjien, median ja paikallisväestön keskuudessa.

Tunnustuspalkinnon myöntää WWF Suomen hallintoneuvosto, joka on WWF Suomen korkein päättävä elin. Palkinnon voi saada taho tai henkilö, joka merkittävällä tavalla edistää luonnonsuojelua joko konkreettisesti tai välillisesti viestinnän keinoin.

Lisätietoja:

WWF Suomi, viestintäjohtaja Päivi Rosqvist, 0400 425 666.
Haastattelupyynnöt Antti Tuiskulle: Levy-yhtiö HMC, Pekka Nieminen, 0400 449 245