© Tara Jaakkola/WWF
Julkaistu

WWF:n Panda-palkinto helpottaa käytännön luonnonsuojelutyötä Saaristomeren kansallispuistossa

WWF jakoi tänään 20 000 euron suuruisen Panda-palkintonsa. Palkinto myönnettiin kokonaan yhdelle hakijalle, Arkipelagia-seuralle. Arkipelagia-seura on Saaristomeren kansallispuiston ystäväyhdistys, joka edistää saariston luonnon ja kulttuurin suojelua. Panda-palkinto on tarkoitus käyttää oman veneen hankintaan, sillä venekaluston puute on haitannut seuran toimintaa.

”WWF haluaa Panda-palkinnolla myös kiittää seuran työtä Saariston ja Itämeren suojelemiseksi ja tutkimiseksi. Työ nauttii laajaa kannatusta kansalaisten keskuudessa. Kokemukset talkootoiminnasta, yleisöretkistä ja ympäristön tilaa parantavista hankkeista saaristossa osoittavat, että ihmisillä on suuri halu edistää näitä asioita ja osallistua konkreettiseen työhön saariston, sen rantojen ja meren säilyttämisen puolesta”, sanoi toimittaja Kimmo Ohtonen, joka luovutti palkinnon WWF:n Panda-palkintoraadin vaihtuvana jäsenenä. 

Arkipelagia-seura on kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana järjestänyt retkiä, talkoita sekä luontoinventointeja ja julkaissut kirjasen punkin vaaroista. Tänä vuonna ilmestyy käytösopas saaristossa liikkuville matkailijoille.

”Arkipelagia-seuran työ sopii erittäin hyvin yhteen WWF:n luonnonsuojelutavoitteiden kanssa. WWF on viime keväänä tehnyt ympäristöministeriölle esityksen Saaristomeren kansallispuiston kehittämiseksi ja pinta-alan laajentamiseksi.  Saaristomerihän on luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaimpia alueita Suomessa. Sen lajien ja luontotyyppien kirjo on maapinta-alaan nähden poikkeuksellisen suuri, joten työtä tutkimuksen, suojelun ja hoidon parissa riittää varmasti,” lisäsi WWF Suomen viestintäjohtaja Anne Brax.

”Panda-palkinnon vastaanottaminen on yhdistyksellemme suuri kunnia, joka kannustaa jäsenistöämme ja mahdollistaa yhä aktiivisemman ja monipuolisemman vapaaehtoistoiminnan saaristonn luonnon ja kulttuurin hyväksi”, sanoi Arkipelagia-seuran puheenjohtaja Salla-Maria Alanen, joka vastaanotti palkinnon seuran puolesta.

”Panda-palkintorahoilla hankittavaa venettä tullaan käyttämään saariston luonnon, kulttuurin ja ympäristökohteiden suojelua, tutkimusta ja hoitoa tukevaan vapaaehtoistyöhön. Yhdistyksen oman käytön – retkien, kartoitusten ja talkoiden – tarjoamme venettä tutkijoiden, alan järjestöjen ja viranomaisten käyttöön.”

Lue lisää Panda-palkinnosta

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne Brax, WWF Suomi, anne.brax@wwf.fi, puh 050 3671 888

Arkipelagia-seuran puheenjohtaja Salla-Maria Alanen, arkipelagia@gmail.com, puh. 050 593 5465

Arkipelagia-seuran veneprojektista vastaava Jouko Högmander, jouko.hogmander@gmail.com, puh. 0400 826 440