Julkaistu

WWF:n vuoden 2012 suojelusaavutuksia kuvina

Viime vuonna WWF Suomi teki jälleen aktiivista ja monipuolista suojelutyötä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Vuoteen mahtui muun muassa kilometreittäin Saimaan vettä, valmistautumista öljykatastrofiin ja taistelua tiukempien lakien puolesta.

Katso kuvat klikkaamalla nuolta.

Siika Shutterstock
© Shutterstock
Siika
Kalakampanjamme myötä kestävästi kalastettujen lajien kysyntä nousi viime vuoden aikana ilahduttavasti. Myös poliittisella tasolla ryhdyttiin toimiin uhanalaisten kalakantojemme tilanteen parantamiseksi.
Talkooleirit Tea Karvinen/WWF
© Tea Karvinen/WWF
Talkooleirit
Talkooleirit ovat hyvä toimintatapa perinnemaisemien suojelemiseksi. Kesän 2012 aikana tehtiin talkootöitä luonnon hyväksi Saaristomeren Jurmosta aina Kuusamon Oulangan kansallispuistoon asti.
kiljuhanhi Petteri Tolvanen/WWF
© Petteri Tolvanen/WWF
kiljuhanhi
Uhanalainen pohjoismainen kiljuhanhikanta on monen vuoden jälkeen kasvussa. Jokakeväisessä tehotarkkailussa Oulun seudulla havaittiin noin 45 yksilöä. Määrä on suurin sitten vuoden 1998.
Katrin Havia/WWF
© Katrin Havia/WWF
WWF:n ympäristökasvattajien viime vuonna tuottamassa Maailma lautasella -ruokaoppaassa esitellään yhden päivän ateriat, jotka ovat hyväksi sekä sinulle että maapallolle. Oppaan avulla voidaan maailmaa muuttaa parempaan suuntaan syömällä!
Norppauinti Katja Nuorvala/WWF
© Katja Nuorvala/WWF
Norppauinti
Syksyn aluksi saatiin hyviä uutisia, kun norppia arvioitiin elävän Saimaalla ennätykselliset 310 yksilöä. Se on enemmän kuin kertaakaan aiemmin 1970-luvulla alkaneiden laskentojen aikana. Ylen norppauinnin, Kimmo Ohtosen ja lukuisien tukijoiden ansiosta WWF:n saimaannorpan suojelutyö laajenee.
Nepal Simon de TREY-WHITE / WWF-UK
© Simon de TREY-WHITE / WWF-UK
Nepal
Nepalissa työ Väestöliiton kanssa saavutti hyviä tuloksia terveydenhoidon ja luonnonsuojelun yhdistämisestä. Kyläläiset maaseudulla motivoituvat, kun yksi hanke tarjoaa apua moneen asiaan.
Maapallo NASA
© NASA
Maapallo
WWF Suomen kehittämä toimistojen ympäristöohjelma Green Office täytti vuonna 2012 huikeat kymmenen vuotta. Vuosien aikana Green Office -toimistot ovat onnistuneet pienentämään ekologista jalanjälkeään huomattavasti.
Metsälaidun Katja Nuorvala//WWF
© Katja Nuorvala//WWF
Metsälaidun
Kun karja laiduntaa perinneympäristöissä, se ylläpitää näiden arvokkaiden alueiden monimuotoisuutta ja estää niiden umpeen kasvamisen. Tammikuussa alkaneessa WWF:n ja Tapion Metsälaidun-hankkeessa pystytään tuottamaan myös laadukasta lihaa.
Emilia Raunio
© Emilia Raunio
WWF jätti valmisteilla olevaan metsälakiesitykseen eriävän mielipiteen, koska esityksestä oli unohdettu talousmetsien monimuotoisuus. Joulukuussa myös kaikki keskeiset suomalaiset tutkimuslaitokset arvioivat lakiesityksen murhaavaksi metsäluonnon monimuotoisuuden kannalta.
Lumileopardi WWF
© WWF
Lumileopardi
Ensimmäinen kuvatodistusaineisto Bhutanista Wangchukin kansallispuiston lumileopardeista ja niiden saaliseläimistä hämmästytti ja ilostutti monipuolisuudellaan. WWF Suomi on ollut aktiivisesti auttamassa puiston perustamisessa ja työskentelee edelleen Himalajalla.
öljyntorjuntaharjoitus Alexandra Antell/WWF
© Alexandra Antell/WWF
öljyntorjuntaharjoitus
WWF:n vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot olivat mukana Itämeren suurimmassa Itämerellä järjestetyssä öljyntorjuntaharjoituksessa, Balex Deltassa. Öljyntorjuntajoukkojemme toiminta sai kansainvälistä kiitosta.
Vivek R. Sinha / WWF-Canon
© Vivek R. Sinha / WWF-Canon
Joulukuussa käynnistämämme salametsästyksen vastainen kampanja toi ihmisten tietoon valtavaksi kasvaneen norsujen ja sarvikuonojen salametsästyksen Keski- ja Etelä-Afrikassa. Salametsästys on uhka myös maailman tiikerikannoille. Onneksi WWF:n salametsästyksen vastainen työ on tuottanut tulosta muun muassa WWF Suomen hankealueilla Nepalissa.
Staffan Widstrand / WWF
© Staffan Widstrand / WWF
Ilman tukijoitamme nämä saavutukset eivät olisi olleet mahdollisia. Kiitämme lämpimästi kummeja, kertalahjoittajia,Oma Panda-keräyksen tekijöitä, merkkipäivälahjoittajia, testamentin tekijöitä, Norppa-arpojen lunastajia, Päivätyökeräyksen tehneitä koululaisia, verkkokaupan asiakkaita, vapaaehtoisia öljyntorjuntajoukkoja, pesänlaskijoita ja luontokartoittajia, lajityöryhmiä, asiantuntijoita, yrityksiä, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita, Green Office -toimistoja, talkooleiriläisiä, WWF-lähettiläitä sekä salametsästyksen vastaisen kampanjan, Kalakampanjan, Näytä voimasi -energiakampanjan ja Earth Hourin kannatusjoukkoja sekä kaikkia hyvällä asenteella mukana olevia ihania ihmisiä.