Julkaistu

WWF on yksi Suomen parhaista työpaikoista

WWF Suomi on tänäkin vuonna yksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place to work –kyselyn perusteella. Henkilöstön tyytyväisyyttä mittaavan Trust Indexin kokonaiskeskiarvo oli WWF:llä 94%/100%, joka on erittäin hyvä tulos.  Kaikki työntekijät ovat sitä mieltä, että WWF on kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka. Tulokset julkistettiin eilen 14.2.

”Olemme iloisia menestyksestämme, ja tulokset ovat meidän yhteinen saavutus.  Tiedostamme myös, että on vielä monia asioita, joissa meillä on varaa kehittyä”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Great Place to Work Institute Finland tekee vuosittain tutkimuksen Suomen parhaista työpaikoista, jotka valitaan organisaatioiden omien työntekijöiden mielipiteiden perusteella.

Instituutin mukaan hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon. Hyvässä työpaikassa työntekijät ovat ylpeitä siitä mitä tekevät ja nauttivat työtovereidensa kanssa työskentelystä.

”Pidimme viikko sitten kehityspäivät, joissa muun muassa arvioimme organisaatiokulttuuriamme. Työntekijät kuvasivat WWF:ää työpaikkana keskustelevaksi, avoimeksi, määrätietoiseksi ja kannustavaksi. Nämä määritelmät tekivät minut todella iloiseksi, sillä kaikkien sitoutuneisuus ja hyvä työskentelyilmapiiri ovat tärkeitä, jotta voimme saavuttaa tuloksia luonnon- ja ympäristönsuojelussa", sanoo pääsihteeri Rohweder.

Ilmastovastaava Hanna-Liisa Kankaan mielestä WWF:n toimistolle on hauska tulla.

”Työhyvinvoinnin aistii kirjaimellisesti: nauru raikaa, työntekijät viihtyvät keskenään ja ideoita satelee kahvihuoneessa. Tärkeät tavoitteet ympäristön suojelemiseksi ja kiva toimistoympäristö ovat varmasti auttaneet hyvän hengen luomisessa.”

”Hyvää tilannetta ei kuitenkaan pidetä itsestään selvänä, vaan organisaatiota kehitetään koko ajan. Eihän työpaikkamme tietenkään täydellinen ole, mutta sitä kehitetään johdonmukaisesti. Ongelmat otetaan esiin ja käsitellään mahdollisimman nopeasti.”

”Meillä on monia perinteitä, joihin osallistuminen saa tuntemaan itsensä osaksi pidempää jatkumoa ja `pandaperhettä´. Näihin kuuluvat esimerkiksi pilkkikisat, sieniretki, naisten ja miesten päivät ja uusien työntekijöiden järjestämät pikkujoulut. Kuvaavaa on, että vanhat työntekijät osallistuvat mielellään WWF:n juhlallisuuksiin ja haluavat pysyä osana perhettä”, sanoo Hanna-Liisa Kangas.

Pääsihteeri Liisa Rohwederin mukaan WWF osallistuu Great Place to Work -tutkimukseen, koska se on osa WWF:n läpinäkyvyyttä.

”Olemme vastuussa tukijoillemme siitä, että toimimme ammattimaisesti ja tehokkaasti. Hyvällä johtamisella tämä toteutuu”, Liisa Rohweder sanoo.

Lisätiedot:

Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, puh. +358 40 840 7461, liisa.rohweder@wwf.fi