Julkaistu

Yli 100 venekuntaa osallistuu purjehdukseen puhtaamman Itämeren puolesta

Course 2000 -purjehdus starttaa Kotkasta juhannussunnuntaina

Course 2000 on Suomen Purjehtijaliiton ja WWF:n yhdessä järjestämä kolmeviikkoinen purjehdus, jossa liputetaan puhtaamman Itämeren puolesta. Yli 100 venekuntaa osallistuu tapahtumaan, jonka aikana purjehditaan Kotkasta Kemiin. Etappikaupunkeja ovat Loviisa, Helsinki, Hanko, Uusikaupunki, Pori, Kaskinen, Vaasa, Kokkola, Raahe ja Kemi.

WWF on tapahtumassa mukana Itämeri-teemalla. Course 2000 on osa WWF:n kesän suurta S.O.S. Meri hädässä -kampanjaa, jolla halutaan kohdistaa huomio Itämeren huolestuttavaan tilaan ja suojelun tarpeeseen. "Course 2000:n osallistujat ja tapahtumaa seuraava yleisö ovat luontevia yhteistyökumppaneita WWF:lle. Vesillä liikkujat ovat herkkiä havaitsemaan muutokset meren tilassa. Esimerkiksi Itämeren sinileväkukinnat ovat herättäneet veneilijät miettimään, miksi meri voi huonosti", WWF:n meriasiantuntija Anita Mäkinen toteaa.

WWF on koonnut purjehtijoille materiaalipaketin merialueen luonnosta ja laatinut Suomen Purjehtijaliiton kanssa tapahtuman ympäristöohjelman. Erityishuomiota on kiinnitetty mm. siihen, että etappisatamissa on mahdollisuus tyhjentää veneen septitankki.

Etappisatamissa purjehtijat, yleisö ja median edustajat voivat kysellä WWF:n edustajilta esimerkiksi Itämeren tilasta ja ympäristöystävällisestä veneilystä. WWF:llä on infopiste Kotkassa (25.6.), Helsingissä (28.6.), Hangossa (30.6.), Porissa (4.7.), Vaasassa (8.7.) ja Kemissä (14.-15.7.).

Lisätietoja:

WWF/ Meriasiantuntija Anita Mäkinen 040 - 527 1425
WWF/ Tiedottaja Laura Saarilahti 040 - 556 9860