WWF-LEHTI 2/2018

Ahventa italialaisittain

Annoksia: 4 Valmistusaika: 30 min 

Ainekset

Keitetty ahven

500 g ahvenfileitä

1 porkkana1 

iso sipuli

1 laakerinlehti

1 tl suolaa

persiljan varsia


Tonato-kastike

1 prk MSC-merkittyä tonnikalaa öljyssä

1, 5 dl majoneesia

3 anjovisfilettä (kilohailista)

2-3 rkl pieniä kapriksia

mustapippuria


Valmistusohje

1) Lado kattilan pohjalle porkkana, halkaistu sipuli ja muut mausteet. Nosta päälle kalafileet ja lisää vettä niin, että se juuri ja juuri peittyy. Kun vesi poreilee, lisää suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä vain kevyesti poreillen noin 5 minuuttia.

2) Soseuta tonnikala, majoneesi, anjovikset ja kaprikset. Mausta pippurilla ja tarkista maku. Ohenna tarvittaessa vesitilkalla.

3) Nosta kypsä kala kattilasta reikäkauhalla ja valuta. Tarkista kalan suola. Laske kala lautaselle ja lisää päälle tonnikalakastiketta, mustapippuria, kapriksia ja rucolaa.

Jaa tämä sivu: