© Kaisa Ryynänen/WWF

WWF-LEHTI 4/2017

Harissa­smetanaa ja Porkkana-kikhernepihvit

Ainekset:

1 kg porkkanaa ja muita juureksia, joita kaapista löytyy

400 g kikherneitä tölkistä

pari sipulia

pari valkosipulin kynttä

n. 2 dl korppujauhoja

2 kananmunaa

suolaa

mausteita maun mukaan esimerkiksi: mustapippuria, juustokuminaa, jauhettua korianteria, chiliä, jauhettua savupaprikaa ja tuoreita yrttejä, esimerkiksi korianteria.

Raasta juurekset, hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Freesaa niitä öljyssä mausteiden kanssa kunnes pehmenevät. Ota pannu levyltä, lisää korppujauhot ja kananmunat. Kun korppujauhot ovat hetken turvonneet, massan tulisi olla helposti muovailtavissa. Jos massa on liian löysää, lisää korppujauhoja. Tarkista maut ja muotoile massasta pihvejä. Paista pihvit pannulla.

Harissa-smetana

Vaahdota smetanaa, sekoita joukkoon harissa-tahnaa, tilkka appelsiinimehua, vähän sokeria ja suolaa. Tarjoile kasvispihvien kera.

Jaa tämä sivu: