Teriyaki-lohi / Lehti 4/2016 © Sabrina Bqain / WWF

WWF-LEHTI 4/2016

Japanilainen teriyaki-kirjolohi

Resepti: WWF

Valmistusaika 40 min

Kirjolohi
100–150g kirjolohta ruokailijaa kohden
vehnäjauhoja leivitykseen
paahdettuja seesaminsiemeniä
merilevälastuja koristeluun

Teriayaki-kastike
(noin neljälle)
1/2– 1 dl soijakastiketta
4 rkl Mirin riisiviiniä
2 rkl seesamöljyä
3 rkl vettä
2 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl hunajaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä

Kuumenna kaikki kastikkeen aineet teräskattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes kastike hieman
paksuuntuu.

Leikkaa lohesta halutun kokoisia paloja ja leivitä vehnäjauhoissa kauttaaltaan. Paista siten, että pinta saa hieman väriä. Käännä ja paahda kovemmalla lämmöllä nahkapuolelta. Älä paista kuivaksi.

Asettele kalapalat astiaan ja kaada päälle maun mukaan teriayaki-kastiketta. Viimeistele halutessasi merilevälastuilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Jaa tämä sivu: