Jouluinen kalaherkku currysilakat

Ainekset

400 g silakkafileitä

Etikkaliemi
1 dl väkiviinaetikkaa
1/2 l jääkylmää vettä
1 rkl merisuolaa

Marinointikastike
1 dl crème fraichea tai kaurafraichea
1/2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
3 rkl rypsiöljyä
1/2 dl silputtua purjoa
1 1/2 tl curryjauhetta
ripaus sokeria
silputtua tilliä
ripaus rouhittua valkopippuria

Poista silakoista selkäranka ja nahka. Puolita fileet pituussuunnassa ja laita kypsymään etikkaliemeen yöksi jääkaappiin. Siivilöi etikkaliemi pois ja jätä silakat valumaan lävikköön.

Silppua purjo ja tilli. Sekoita voimakkaasti haarukalla ranskankerman tai kaurafraichen joukkoon huoneenlämpöinen rypsiöljy. Rouhi joukkoon hieman valkopippuria ja mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Lisää sitruunamehu, curryjauhe ja purjo-
ja tillisilppu.

Kääntele silakat kastikkeeseen ja anna maustua vähintään vuorokausi.

Silakka on WWF:n Kalaoppaan vihreällä eli suositeltavien lajien listalla. Ota opas avuksi joulun kalaostoksille: wwf.fi/kalaopas