Kantarellimuhennos © Sabrina Bqain

Lämmittävä kantarellimuhennos

Annos on tarkoitettu neljälle.

Kantarellimuhennos

1 litra kantarelleja tai 200g pakastekantarelleja

1/2 nippua ruohosipulia

2 dl soijakermaa

2 dl soijamaitoa

2 rkl vehnäjauhoja

n. 1 dl hienonnettua persiljaa

Ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Ohralisäke

2,5 dl kokonaisia ohrasuurimoita

1 tomaatti

1 punasipuli

1 paprika

100g pakasteherneitä

1 rkl margariinia

2,5 dl soijakermaa

 

Juuresraaste ja sinappikastike

2 porkkanaa

1 pieni palsternakka

Nippu persiljaa

1 rkl voimakasta sinappia

1 rkl omenaviinietikkaa

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl suolaa

1 valkosipulin kynsi

1/2 dl öljyä

 

Anna ylimääräisen nesteen haihtua sienistä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot päälle ja sekoita.

Lisää soijakerma ja -maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja sekoita välillä. Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli ja persilja.

Keitä ohrasuurimoita n. 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kuutioi sipuli, tomaatti ja paprika. Kuullota sipuli, paprika ja herneet kattilassa margariinin rasvassa.

Valuta ohra siivilässä. Lisää ohra, tomaattikuutiot ja soijakerma kattilaan ja kuumenna.

Pese ja kuori juurekset. Raasta karkeaksi raasteeksi.

Silppua huuhdeltu persilja.

Ravistele salaatinkastikeainekset esim. pienessä lasitölkissä.

Sekoita raasteet keskenään kulhossa ja lisää päälle kastike. Nostele kastike varovasti salaatin sekaan.

 

Kuva: Sabrina Bqain

Jaa tämä sivu: