© Kaisa Ryynänen / WWF

WWF-LEHTI 3/2016

Päivitetty klassikko Chili sin carne

4–6:lle | Resepti: WWF

2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
maun mukaan tuoretta chiliä
400 g bataattia
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl siirappia tai hunajaa
500 g kypsennettyjä papuja (esim. isoja valkoisia papuja, kidneypapuja ja kikherneitä)
500 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl cayennepippuria
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa

tuoretta korianteria
kaurafraichea tai smetanaa

Pilko valkosipulit, sipulit, kuorittu bataatti ja chili. Sekoita mausteet (paprikajauhetta lukuun ottamatta) keskenään. Huuhtele pavut. (Jos et käytä esikypsennettyjä papuja, liota ja keitä pavut ohjeen mukaan.) Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paksupohjaisessa padassa. Lisää siihen sipulit, bataatti, chili ja tomaattipyre. Kuullota 4 minuuttia. Lisää siirappi tai hunaja, kuullota vielä 4 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja kääntele. Lisää vesi, tomaattimurska ja pavut. Hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet. Lisää suola. Koristele annokset korianterilla sekä nokareella fraichea tai smetanaa. Tarjoile esimerkiksi tuoreen avokadon, cous­cousin, tortillojen tai tuoreen leivän kanssa.

Jaa tämä sivu: