© Elina Himanen / WWF

WWF-lehti 2/2019

Resepti: Banaaniletut

WWF ja Sydänmerkki edistävät yhdessä parempia ruokavalintoja. Reseptissä on ainesosia, joita löytyy Sydänmerkillä varustettuna ja jotka ovat terveyden kannalta parempia vaihtoehtoja.

12 annosta

 

Taikina

1 banaani (saatavilla Sydänmerkki-tuotteena)

8 dl kaura- tai soijamaitoa (saatavilla Sydänmerkki-tuotteena)

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurajauhoja (saatavilla Sydänmerkki-tuotteena)

½ dl öljyä (saatavilla Sydänmerkki-tuotteena)

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

 

Paistamiseen

½ dl öljyä (saatavilla Sydänmerkki-tuotteena)

 

Tarjoiluun

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

250 g maitorahkaa (saatavilla Sydänmerkki-tuotteena)

½ tl kanelia

4 dl marjoja

 

Valmistusohje

Soseuta banaani haarukalla. Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset ja anna turvota noin ½ tuntia. Tee sillä aikaa täyte.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen rahka. Mausta kanelilla.

Paista taikinasta lettuja ohukaispannulla tai paistinpannussa. Ohjeesta tulee 10–12 isoa lettua pannun koosta riippuen.

Jaa tämä sivu: