© Sabrina Bqain / WWF Suomi

WWF-LEHTI 2/2016

Saaristolaisleipää ja savulahnatahnaa

4–6:lle |  Resepti: WWF 

Tahna

1 savustettu lahna
pari kesäsipulinvartta tai 
purjosilppua
1–2 purkkia ranskankermaa
reilusti tilliä
ripaus suolaa
mustapippuria

Perkaa lahna. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan.

Saaristolaisleipä
(3 vuokaleipää)

75 g hiivaa
2 rkl suolaa
1 litra piimää
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl tummaa siirappia
noin 10 dl vehnäjauhoja 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja lisää suola ja hiiva. Sekoita harkkolastalla jauhot huolellisesti taikinaan. Anna kohota 1 tunti lämpimässä. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan.

Paista 150 asteessa noin kaksi tuntia.

Voitele siirappi-vesi-sekoituksella pais­tamisen aikana.

Jaa tämä sivu: