Tetra Pak

Yhteistyökumppani

Haastoimme yhdessä Tetra Pakin kanssa Suomen alakoulut kierrätyskilpailuun. Kampanjan tavoitteena oli edistää kartonkisten maito- ja mehutölkkien kierrättämistä ja tukea WWF:n luonnonsuojelutyötä.

Kilpailu oli jatkoa WWF Ruotsin ja Tetra Pakin pitkäaikaiselle yhteistyölle ja Ruotsissa järjestetyille vastaaville kilpailuille. Vuonna 2018 kilpailu järjestettiin maaotteluna suomalaisten ja ruotsalaisten alakoululaisten kesken.

Kilpailuun kutsuttiin mukaan kaikki Suomen 1.– 6.-luokkalaiset. Kilpailu alkoi elokuussa 2018 ja jatkui helmikuuhun 2019 saakka. Sen tavoitteena oli kertoa kierrätyksestä ja innostaa koululaiset kierrättämään erilaisten tehtävien avulla. Luokat saattoivat esimerkiksi vierailla paikallisella kierrätyspisteellä, ideoida kierrätyskampanjan sekä jakaa tietoa kierrättämisestä. Samalla oppilaat osallistuivat WWF:n luonnonsuojelutyöhön, jota Tetra Pak tukee.

”Tetra Pak ja WWF ovat molemmat pitkäjänteisesti sitoutuneet kestävän kehityksen edistämiseen ja siksi yhteistyö tässäkin kampanjassa on erittäin luontevaa.”
– Ympäristöpäällikkö Sari Hassi, Tetra Pak Oy

Tetra Pak valmistaa elintarvikepakkauksia kartongista ja on maailman johtava ruoan prosessoinnin ja pakkausratkaisujen tarjoaja.

Tetra Pakin tiedote: Kartonkikilpailu innosti koululaiset kierrättämään Suomessa ja Ruotsissa

Lisätietoja yhteistyöstä WWF Ruotsin sivuilla