Elina Gustafsson aikoo liikkua ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­sem­min ja vähentää auton käyttöä

Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, toimittaja-tietokirjailija Julia Thurén  ja somevaikuttaja Julia Ahonen ryhtyivät WWF:n Earth Hour -lähettiläiksi, koska luonto on heille tärkeä osa elämää. He haluavat muistuttaa ihmisiä siitä, että valinnoillamme on vaikutusta. Tässä jutussa Elina Gustafsson kertoo omasta lupauksestaan.

”Minulle on todella tärkeää päästä säännöllisesti luontoon. Tykkään käydä metsässä ja kallioilla, siellä saan aina itsestäni ja ajatuksistani kiinni. Mietin usein, kuinka luonto ei pyydä meiltä mitään muuta, kuin että pitäisimme siitä huolta. Se ei tuomitse, ei puhu rumasti eikä arvostele.

Olen tehnyt paljon muutoksia elämässäni ollakseni vastuullisempi. Olen vegaani, en ostele paljon ja olen kierrättänyt jo monen vuoden ajan. Haluan olla inspiraation lähde seuraajilleni, jotta hekin miettisivät omaa kulutuskäyttäytymistään ja elämäntapojaan luonnon kannalta.

Elina Gustafsson makaa aurinkoisessa säässä jäällä ja hymyilee kameralle.

Elina Gustafsson on entinen nyrkkeilijä ja nyrkkeilyn euroopanmestari.

Lupaukseni luonnolle on vähentää auton käyttöä ja liikkua ympäristöystävällisillä kulkuneuvoilla. Autoilen aika paljon, vaikka minun ei aina tarvitsisi, sillä asun alueella, jossa on helppo liikkua muinkin keinoin. Autolla liikkumisesta on vain tullut tapa.

Rakastan pyöräilyä ja autoilua vähentämällä haluankin haastaa itseni myös harrastamaan enemmän hyötyliikuntaa. Minulla on terve ja toimiva keho, miksi en siis käyttäisi sitä liikkumiseen?

Earth Hourista voimme kaikki saada voimaa. Yksilönä voi joskus tuntua siltä, ettei saa mitään muutosta aikaan, mutta yhdessä me pystymme mihin vaan.”

Teksti: Helmi Lehtonen