F lupaa hankkia jatkossa vain tarpeeseen

Vuoden 2022 Earth Hour -lähettiläistä kertovan juttusarjan neljännessä osassa omasta suhteestaan ympäristönsuojeluun kertoo artisti F eli Fanni Sjöholm, joka on nostanut musiikissaan esiin muun muassa tasa-arvon ja mielenterveyden teemoja.

”Muistan viettäneeni Earth Houria ensimmäisen kerran jo kymmenisen vuotta sitten. Se on minulle hetki, jolloin valojen sammuttamisen lisäksi irrottaudun kaikista älylaitteista ja pelailen vaikka lautapelejä kynttilänvalossa.

Vaikka olen pääasiallisesti muusikko ja taiteilija, puhun mielelläni yleisölleni myös itselleni tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista. Tiesin heti, että haluan lähteä mukaan Earth Hour -lähettilääksi, sillä ympäristö on itselleni kaikista tärkeistä asioista se merkittävin. Ilmastoasiat ovat minulla päivittäin mielessä, ja järjestelen omaa elämääni paljon sen mukaan, että voisin omalta osaltani hillitä ilmastokriisiä.

Minulle tärkein paikka luonnossa on Turun saaristo. Viime vuosina olen pohtinut kriittisesti omaa suhdettani matkailuun, ja pyrkinyt löytämään kauneutta ja rauhaa lähiluonnosta. Olen varttunut Turun saaristossa, ja haaveilen myös aktiivisesti siitä, että eläköityessä muutan saaristoon asumaan koirien kanssa.

Matkustelun lisäksi olen jo pitkään kiinnittänyt huomiota omaan kulutukseeni. Lopetin muutama vuosi sitten kokonaan pikamuodin ostamisen, ja pyrin miettimään sen ainaisen haluamisen sijaan, mitä oikeasti tarvitsen. Lupaukseni maapallolle onkin hankkia vain tarpeeseen, sekä hankittaessa suosia käytettyä tai ekologisesti ja eettisesti tuotettua. Rahaa säästyy ja maapallo kiittää!”

(Teksti: Tiitu Saarikoski)