Henriikka Reinman kannustaa pieniin tekoihin luonnon puolesta

Vuoden 2024 Earth Hour -lähettiläät Aamukahvilla-median perustaja Henriikka Reinman, somevaikuttaja Maiju Voutilainen, Vegeviettelys-blogista tunnettu Hanna Kuusisalo ja Chocochili-brändin takana oleva Elina Innanen kertovat, miksi lähtivät mukaan Earth Houriin ja mitä luonto heille merkitsee. Tässä jutussa Henriikka Reinman kertoo omasta luontosuhteestaan.

”Oma luontosuhteeni on itkettävän rakas. Luonto on kaiken pohja – se tarjoaa minulle paikan rauhoittua ja innostua. Kun kaipaan elämääni ratkaisuja, lähden kävelylle lähiluontoon. Luonnon ympäröimänä asiat loksahtavat yleensä paikalleen.

Lähivuosina olen pohtinut sitä, kuinka luontosuhteen ei tarvitse olla yksipuolinen. Sen sijaan, että luonto ainoastaan tarjoaa minulle asioita, haluan pyrkiä myös itse antamaan sille yhtä paljon takaisin.

Arjessani teen monia asioita ympäristöä ajatellen. Esimerkiksi kotona ruokalautasemme täyttyvät pitkälti kestävästi pyydetystä kalasta ja kasvisruuasta. Earth Hourin ”Anna tunti luonnolle” -teeman innoittamana haluan kuitenkin haastaa itseni tekemään asioita, joita en tavallisesti arjessani tee.

Olen osallistunut Earth Houriin useana vuonna, etenkin tapahtuman alkuaikoina. Muistan vuosien varrelta tilanteita, kun olen kannustanut myös ystäviäni sammuttamaan valot Earth Hourin ajaksi.

Earth Hourin innoittamana haluan rohkaista kaikkia astumaan pois omalta mukavuusalueelta ja haastaa pohtimaan arjen tuttuja ja turvallisia valintoja, kuten omia kulutustottumuksia. Lopulta saattaa huomata, ettei mukavuus löydy materian tarjoamasta yltäkylläisyydestä.”

 

Teksti: Kaisa Malin