Tärkeät ohjeet ta­pah­tu­man­jär­jes­tä­jäl­le

Koronaviruksen (COVID-19) edelleen levitessä emme suosittele suurten Earth Hour -tapahtumien järjestämistä. Toivomme, että tapahtumanjärjestäjät seuraavat THL:n ja hallituksen ohjeistusta. Seuraathan uutisia ja THL:n sivuja ajankohtaisen tiedon saamiseksi ja tartuntariskien minimoimiseksi.

Livetapahtuman sijaan suosittelemme verkkotapahtumien järjestämistä. Vinkkejä ja ideoita löytyy täältä!

Yleisiä ohjeita tapahtumien turvallisuudesta

Jos koronavirustilanne sallii tapahtumien järjestämisen, turvallisuussuunnittelu perustuu tapahtuman järjestäjän tekemään yleisötilaisuuden pelastussuunnitelmaan. Pelastussuunnitelmasta pelastusviranomainen pystyy varmistamaan, että tapahtuman järjestäjä on varautunut hyvin onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn sekä toimintaan mahdollisissa onnettomuustilanteissa.

Huomaathan, että mikäli tapahtumassa halutaan järjestää ilotulitus tai tuliesitys tai siinä halutaan käyttää pyroteknisiä tehosteita, on niistä tehtävä tarvittavat ilmoitukset poliisille ja pelastusviranomaiselle.

Earth Hour -oppaasta löydät pelastusviranomaisen ohjeita tapahtuman järjestämistä ja kynttilöiden polttamista varten. Tutustuthan niihin huolellisesti, jotta varmistat oman tapahtumasi turvallisuuden.

Kynttilöiden polttaminen vaatii huolellisuutta

Elävä tuli luo tunnelmaa, mutta kynttilöiden polttaminen vaatii riittävää huolellisuutta ja varovaisuutta. Kynttilöitä ei lähtökohtaisesti saa polttaa baaritiskeillä, wc-tiloissa, yökerhoissa tai esimerkiksi lattialla.

Turvallisia ja tunnelmallisia Earth Hour -hetkiä!

Muista ilmoittaa osallistumisesi kartalle!