Esimerkkejä kuntien ja kaupunkien osal­lis­tu­mi­ses­ta Earth Houriin

Lukuisat kunnat ja kaupungit Suomessa näyttävät vuosittain joukkovoimaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi. Osallistumistavoissa vain mielikuvitus on rajana. Muista myös ilmoittaa tapahtumasi meille.

Ilmastoystävällinen lounas kouluihin ja päiväkoteihin, turhien valojen sammutus kaupungin kiinteistöistä vai vaikkapa luontoaiheisen kuvahaasteen järjestäminen kunnan someen Earth Hour -viikolla?

Maailman suurinta ympäristötapahtumaa voi viettää monin eri tavoin ja jo pitkin viikkoa 20. ̶ 26. maaliskuuta. Vuosittain Earth Houriin osallistuu kymmeniä kuntia ja kaupunkeja ympäri Suomea. Viime vuosina koronarajoitusten vuoksi eri tahot ovat osallistuneet tempaukseen pääasiassa sammuttamalla valoja ja järjestämällä etätapahtumia.

Tässä muutamia esimerkkejä, miten Earth Hour on näkynyt kunnissa ja kaupungeissa viime vuosina.

Kemissä ilmaiset bussikyydit

Kemin kaupunki kannusti vuonna 2022 kaupunkilaisia jättämään auton kotiin ja hyppäämään bussin kyytiin tarjoamalla ilmaiset bussikyydit Earth Houria edeltävänä perjantaina. Liikenne aiheuttaa noin viidenneksen Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä, joten autoilun vähentäminen ja kävelyn, pyöräilyn ja julkisen liikenteen suosiminen on tärkeä ilmastoteko.

Hyvinkäällä sammutettiin valoja ja uitiin kynttilänvalossa

Hyvinkäällä sammutettiin viime vuonna valot useasta maamerkistä ja rakennuksesta: Kirkonmäeltä, pääkirjastolta, opistotalo Kipinästä ja Villatehtaalta. Lisäksi kaupunki järjesti lauantaina oman koko perheen Earth Hour -tapahtuman uimalassa. Tapahtumassa kuultiin livemusiikkia, pääsi kokeilemaan AquaZumbaa ja uitiin Earth Hourin ajan kynttilöiden valossa.

Porissa nautittiin ilmastoystävällisestä lounaasta

Kaikki Porin kaupungin koulut ja päiväkodit osallistuivat vuonna 2022 Earth Houriin perjantaina 25.3. tarjoilemalla ilmastoystävällistä lounasta: kotimaisista raaka-aineista valmistettuja pinaattiohukkaita, perunasosetta, porkkanaraastetta, puolukkahilloa sekä raejuustoa.

Lempäälässä kerättiin ilmastoteot kartalle

Lempäälän kunta keräsi Earth Hour -viikolla yritysten, yhteisöjen ja kuntalaisten ilmastotekoja osaksi Lempäälän ilmastotekokarttaa, levitti tietoa vieraslajeista ja niiden ilmoittamisesta ja kertoi kestävän kehityksen hankkeista. Lisäksi kunta haastoi henkilöstön ja kaikki Lempäälän kotitaloudet sammuttamaan turhat valot lauantaina klo 20.30–21.30 Earth Hour -tunnin ajaksi.

Ilmoita Earth Hour -tapahtuma

Sammutatteko valot, vietättekö kasvisruokatuokion, järjestättekö etäpalaverin luonnon helmassa vai rentoudutteko WWF:n Luontoliven parissa?

Miten osallistutte Earth Houriin?

Ilmoita Earth Hour -tapahtuma

Sammutatteko valot, vietättekö kasvisruokatuokion, järjestättekö etäpalaverin luonnon helmassa vai rentoudutteko WWF:n Luontoliven parissa?

Tutustu Earth Hour -oppaaseen