Opi il­mas­ton­muu­tok­ses­ta pelaamalla

Viettäkää Earth Houria pääkaupunkiseudulla ja Tampereella pelaamalla My2050-seikkailupeliä!

WWF:n Earth Hour -kampanja panee miettimään ilmastonmuutosta ja innostaa toimimaan sen hillitsemiseksi. Nyt aiheeseen voi Espoossa, Helsingissä ja Tampereella syventyä hauskan pelielämyksen avulla.

My2050-pelin vie matkalle tulevaisuuteen. Peliaikaa on tunti, jonka aikana pelaajat tutustuvat pelin päähenkilön, 2050-luvulla elävän ilmastovloggarin Niha Been tarinaan ja keräävät pisteitä ja saavutuksia ratkomalla kinkkisiä tehtäviä. 

My2050-pelissä pelaajat seikkailevat oikeassa kaupunkiympäristössä liikkuen. Peli on kaikille avoin ja ilmainen. Pelaamaan voi mennä milloin vain, mutta erityisen hyvä aika pelaamiselle on Earth Hour -viikko.

Peli tarjoaa pelaajille tietoa ilmastonmuutoksessa yhteiskunnallisena ilmiönä mielenkiintoisessa uudenlaisessa muodossa sekä innostaa perehtymään ilmastonmuutokseen ja toimimaan sen hillitsemiseksi. Peli toimii uudenlaisena oppimistyökaluna ja soveltuu hyvin niin luonnontieteiden opetukseen kuin vaikkapa liikunta- tai yhteiskunnallisten aineiden tunnille. Peliä voivat itsenäisesti pelata kaikki 6-luokkalaisista lukiolaisiin, ja myös vanhemmat.

Peli sijoittuu  Tampereella Koskipuiston ja Näsinpuiston maisemiin, Espoossa Espoon keskukseen, Helsingissä Kansalaistorin läheisyyteen. Pelaaminen tapahtuu 2-4 oppilaan joukkueena. Peliä pelataan mobiililaitteelle ladattavalla sovelluksella: jokaisella joukkueella tulee olla käytössään yksi mobiililaite (älypuhelin, tabletti). 

Tarkemmat peliohjeet osoitteessa: www.my2050.fi/pelaa.

My2050 sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/my2050peli

Instagram: @nihabee

Twitter: visia_osk, #My2050 #EarthHourSuomi 

Katso myös muut vinkit viettää Earth Houria!