Opi il­mas­ton­muu­tok­ses­ta pelaamalla

Vietä Earth Houria pääkaupunkiseudulla ja Tampereella pelaamalla My2050-seikkailupeliä! WWF:n Earth Hour -kampanja herättelee pohtimaan yhteisen planeettamme tilaa, esimerkiksi alati etenevää ilmastonmuutosta. Earth Hour innostaa toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Nyt aiheeseen voi syventyä hauskan pelielämyksen avulla Espoossa, Vantaalla, Helsingissä ja Tampereella.

My2050-pelin vie matkalle tulevaisuuteen. Peliaikaa on tunti, jonka aikana pelaajat tutustuvat pelin päähenkilön, 2050-luvulla elävän ilmastovloggarin Niha Been tarinaan ja keräävät pisteitä ja saavutuksia ratkomalla kinkkisiä tehtäviä. 

My2050-pelissä pelaajat seikkailevat oikeassa kaupunkiympäristössä liikkuen. Peli on kaikille avoin ja ilmainen. Pelaamaan voi mennä milloin vain, mutta erityisen hyvä aika pelaamiselle on Earth Hour -viikko.

Peli tarjoaa pelaajille tietoa ilmastonmuutoksessa yhteiskunnallisena ilmiönä mielenkiintoisessa uudenlaisessa muodossa sekä innostaa perehtymään ilmastonmuutokseen ja toimimaan sen hillitsemiseksi. Peli toimii oppimistyökaluna ja soveltuu hyvin niin luonnontieteiden opetukseen kuin vaikkapa liikunta- tai yhteiskunnallisten aineiden tunnille. Peliä voivat itsenäisesti pelata kaikki 6-luokkalaisista lukiolaisiin, ja mikseivät myös vanhemmat.

Peli sijoittuu  Tampereella Koskipuiston ja Näsinpuiston maisemiin, Espoossa Espoon keskukseen, Vantaalla Heurekan ympäristöön ja Helsingissä Kansalaistorin läheisyyteen. Pelaaminen tapahtuu 2-4 oppilaan joukkueena. Peliä pelataan mobiililaitteelle ladattavalla sovelluksella: jokaisella joukkueella tulee olla käytössään yksi mobiililaite (älypuhelin, tabletti). 

Tarkemmat peliohjeet osoitteessa: www.my2050.fi/pelaa.

My2050 sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/my2050peli

Instagram: @nihabee

Twitter: visia_osk, #My2050 #EarthHourSuomi 

Katso myös muut vinkit viettää Earth Houria!