Earth Hour -vinkkejä op­pi­lai­tok­sil­le

Earth Houriin voi osallistua lukemattomilla tavoilla – vain mielikuvitus on rajana! Voitte esimerkiksi kampanjoida kasvisruoan syömisen puolesta, teettää oppilaille kyselyn heidän kasvisruokatoiveistaan ja koristella ruokalan esimerkiksi Earth Hour -pöytäkolmioilla. Käytännön ohjeet kouluruokaan vaikuttamisesta löydätte täältä.

Voitte myös pitää Earth Hourista valmiin aamunavauksen tai suunnitella oman keskustelutilaisuuden. Voitte esimerkiksi pohtia sitä, mikä kullekin on tärkeää luonnossa ja mitä jokainen voi tehdä sen eteen. Ehkä sen voi ilmaista myös kirjoittamalla, piirtämällä tai vaikka laulamalla. Voitte myös esimerkiksi ottaa videon, jossa ryhmä oppilaita huutaa kuorossa ”Earth Hour Suomi”. Hyvät videoklipit tapahtumasta voivat päästä jopa kansainväliseen näkyvyyteen, kuten videossa alla.

Koulun Earth Hour -tapahtumasta viestimisessä ovat apunanne kampanjamateriaalit, kuten logot, kuvat ja julisteet, joita voi vapaasti käyttää Earth Hourin yhteydessä. Infograafit ja kampanjavideo sopivat erinomaisesti oppitunnille keskustelun herättäjäksi. Voitte myös esimerkiksi suunnitella tapahtumaan sopivia omia julisteita ja kuvia.

Olemme luonneet myös valmiita teemaan sopivia tehtäviä oppitunneilla hyödynnettäväksi. Soittakaa tunnilla esimerkiksi luonnon monimuotoisuuteen sukeltava kuunnelma, jonka ovat toteuttaneet Emma ja Mikko Kurenlahti, tai ratkaiskaa englanninkielinen tietovisa.

Löydät lisää ympäristökasvatuksen materiaaleja WWF Suomen materiaalipankista.  Valitsemalla teemaksi ”ilmasto” löydät materiaalipankista parhaiten Earth Hour -viikolle sopivat ideat. Opetusta tukevat lisäksi WWF Suomen LihaopasRuokaopas ja Kalaopas. Kannattaa lukea myös WWF:n Earth Hour -opas, josta löydät muun muassa tapahtumanjärjestäjän tärkeä turvallisuusohjeet. Lopuksi muistakaa ilmoittaa koulunne osallistuminen Earth Hour -kartalle tästä. Tervetuloa mukaan!