Esimerkkejä työ­paik­ko­jen osal­lis­tu­mi­ses­ta Earth Houriin

WWF:n Earth Houria voi viettää myös työpaikalla. Innosta oma työpaikkasi näyttämään joukkovoimaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi! Poimi vinkit ja luo oma tapahtuma. Muista myös ilmoittaa tapahtumasi meille, linkin lomakkeeseen löydät myös tämän artikkelin alta.

Kasvisruoalla höystetty after work, kokonainen ilmastoviikko täynnä innostavia tekoja vai kaikille yhteiset kierrätystalkoot? Maailman suurinta ympäristötapahtumaa voi viettää monin eri tavoin ja jo pitkin viikkoa 20. ̶ 26. maaliskuuta. Vuosittain Earth Houriin osallistuu satoja organisaatioita ympäri Suomea. Viime vuosina koronarajoitusten vuoksi organisaatiot ovat osallistuneet pääasiassa sammuttamalla valoja ja järjestämällä etätapahtumia.

Yritykset ja organisaatiot ovat perinteisesti olleet tärkeitä Earth Hourin rakentajia. Tässä muutamia esimerkkejä, miten Earth Hour on näkynyt työpaikoilla viime vuosina.

Elisalla vietettiin Ilmastotalkoot 2021 -viikkoa

Elisa osallistui vuonna 2021 Suomessa ja lisäksi Virossa WWF:n Earth Hour –tapahtumaan Elisan Ilmastotalkoot 2021 –teemalla erilaisin toimin koko Earth Hour -viikon ajan. Elisalla viestittiin tapahtumasta sisäisesti, Facebookissa sekä Teams -taustakuvin. He järjestivät myös sisäisen webinaarin, jossa kerrottiin Elisan konkreettisista energiaa säästävistä toimista – esim. datakeskusten hukkalämmön talteenotosta ja hyödyntämisestä sekä mobiiliverkon energiatehokkuustoimista. Elisalla samalla haastettiin työntekijät käytännön tekoihin ja jaettiin vinkkejä esimerkiksi kestävistä ruokavaihtoehdoista, energiansäästötoimista ja kierrättämisestä. Elisalaisia kannustettiin testaamaan omaa ympäristötietoisuuttaan tietovisan sekä hiilijalanjälkilaskurin avulla sekä antamaan oman henkilökohtaisen lupauksensa planeetalle.

Sokos Hotellit sammuttivat mainosvalot ja tunnelmoivat kynttilänvalossa

Useat Sokos Hotel -ketjuun kuuluvat hotellit osallistuivat Earth Houriin myös vuonna 2021. Esimerkiksi Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna sammutti hotellin katolta mainosvalot ja respa-aulassa tunnelmoitiin kynttilänvalossa. Hotellit kannustivat myös hotellivieraita himmentämään valaistusta ja välttämään sähköisten laitteiden käyttöä huoneissaan. Ketju jakoi tietoa Earth Hourista myös somessa.

Dittmar & Indrenius järjesti Earth Hour -afterworkin

Asianajotoimisto Dittmar & Indrenius järjesti Earth Hourin 2021 alla henkilökunnalleen ilmastoteemaisen after workin etäyhteyksin. He muistuttivat osallistujia Earth Hourin taustasta ja valomerkin näyttämisestä ilmaston ja luonnon puolesta. Lisäksi tapahtumassa kerrottiin Green Office -työn etenemisestä sekä kisailtiin kierrätysteemaisesti. Tapahtuma on ollut toimistolle heidän mukaansa mukava perinne, jossa he pääsevät viettämään vapaamuotoisesti aikaa kollegojen kanssa keskustellen samalla tärkeistä teemoista.

Turva sammutti mainosnäyttönsä

Vuoden 2021 Earth Hour -viikonloppuna Turvan Tampereella sijaitseva pääkonttori oli kokonaan pimeänä (pois lukien turvallisuusvalot) ja lisäksi kaikki aluetoimipaikat pimensivät mainosnäyttönsä. Turvasta kerrotaan, että vuodesta 2020 lähtien kaikissa Turvan Tampereella sijaitsevissa kiinteistöissä käytetään uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettua sähköä.

Lempäälässä järjestettiin avoin verkkotapahtuma

Earth Houria edeltävänä perjantaina Lempäälässä järjestettiin IdeakeskusLIVE Earth Hour -paneelikeskustelu. Tapahtuman järjestivät yhdessä Lempäälän kunta, Lempäälän Kehitys Oy ja Lempäälän Yrittäjät. Paneelikeskustelussa vastuullisuudesta ja ympäristöasioista keskustelivat kunnan ja paikallisten yrittäjien asiantuntijat. Mukana keskustelussa oli myös paikallinen nuori Lempäälän lukiosta. Tämä verkkotapahtuma oli osa Lempäälän kunnan Earth Hour-viikkoa. Tallenne löytyy: Ideakeskus LIVE: Earth Hour – YouTube.

ISS Palvelut Oy kannusti kokkaamaan kasvisruokaa

ISS Palvelut Oy sammutti vuonna 2021 päätoimipisteiden mainosvalot viikonlopun ajaksi. Valojen sammuttamisen lisäksi he jakoivat ISS:n ammattikokkien herkullisia kasvisruokareseptejä ja kannustivat kaikkia ISS:läisiä laittamaan kasvisruokaa lauantaina.

Ilmoita yrityksesi mukaan

Pienellä vaivalla voi luoda mukavan yhteisen tapahtuman työpaikalle!

Ilmoittaudu

Ilmoita yrityksesi mukaan

Pienellä vaivalla voi luoda mukavan yhteisen tapahtuman työpaikalle!