Esimerkkejä työ­paik­ko­jen osal­lis­tu­mi­ses­ta Earth Houriin

WWF:n Earth Houria voi viettää myös työpaikalla. Innosta oma työpaikkasi näyttämään joukkovoimaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi! Poimi vinkit ja luo oma tapahtuma. Muista myös ilmoittaa tapahtumasi meille, linkin lomakkeeseen löydät myös tämän artikkelin alta.

Työyhteisön oma luontoretki, ympäristöystävällisiä reseptejä henkilöstölle vai seuraajien haastamista mukaan somessa? Maailman suurinta ympäristötapahtumaa voi viettää monin eri tavoin ja jo pitkin viikkoa 20. ̶ 24. maaliskuuta. Vuosittain Earth Houriin osallistuu satoja organisaatioita ympäri Suomea. Viime vuosina koronarajoitusten vuoksi organisaatiot ovat osallistuneet pääasiassa sammuttamalla valoja ja järjestämällä etätapahtumia.

Yritykset ja organisaatiot ovat perinteisesti olleet tärkeitä Earth Hourin rakentajia. Tässä muutamia esimerkkejä, miten Earth Hour  näkyi työpaikoilla viime vuonna.

Pohjola Rakennus Oy sammutti valot ja jakoi kasvisruokareseptejä

Pohjola Rakennus Oy Suomi kannusti vuonna 2022 työntekijöitään sisäisen viestinnän avulla sammuttamaan valot lauantaina Earth Hour -tunnin aikana, jakoi sisäisessä intrassa kasvisruokareseptejä, vaihtoi verkkosivujensa etusivun taustan mustaksi sekä sammutti myymälöiden ja joidenkin työmaidensa valaistuksen Earth Hour -viikonlopun ajaksi. Myymälöiden mainosnäytöillä näkyi Earth Hour -logo. Lisäksi Pohjola Rakennus Oy muistutti somekanavissaan Earth Hourista ja kannusti seuraajiaan sammuttamaan valot ja tekemään lupauksen luonnolle.

”Omalta osaltamme haluamme tuoda esille sen, että pienilläkin teoilla voi vaikuttaa kokonaisuuteen. Yksi kasvisruoka viikossa tai vaikkapa työmatka pyöräillen ovat pieniä tekoja, joilla on suuri vaikutus”, Pohjola Rakennus Oy kuvaili Earth Houriin osallistumista.

Hotelli Alban ravintolassa nautittiin kasvismenusta tunnelmavalossa

Hotelli Alban järvinäköalaravintolassa Jyväskylässä tarjoiltiin Earth Hour -launtaina kahden ruokalajin kasvismenua tarjoushintaan. Illan pimentyessä ravintolassa ruokailtiin kynttilöiden valossa.

Kasvisruuan kokeiluun kannustaminen on ravintoloille oiva tapa osallistua Earth Houriin. Ravintola voi esimerkiksi antaa alennusta kasvisruoka-annoksista, tarjota kasvisruuan ostajalle ilmaisen jälkiruuan tai kehittää Earth Houria varten kokonaan uuden kasvisruoka-annoksen.

Telia sammutti valot ja antoi lupauksen maapallolle

Telia osallistui vuoden 2022 Earth Houriin sammuttamalla toimistojensa valokyltit koko Earth Hour -viikonlopun ajaksi Telian pääkonttorilla Triplassa sekä Lahdessa, Turussa ja Jyväskylässä ja kannustamalla omissa kanavissaan ihmisiä osallistumaan Earth Houriin ja antamaan lupauksen maapallolle.

Telia teki myös lupauksen maapallolle sitoutumalla olemaan päästötön yhtiö läpi koko arvoketjun ja jätteetön yritys kiertotalouden avulla vuoteen 2030 mennessä.

Villa Elba järjesti työntekijöille kahvihetken luonnon helmassa

Kokkolassa sijaitseva nuorisokeskus Villa Elba järjesti työntekijöilleen Earth Houria edeltävänä päivänä nokipannukahvihetken ulkona nuotiolla. Kahvittelun lomassa keskusteltiin omista arkipäivän valinnoista kestävän kehityksen näkökulmasta.

Villa Elba haastoi myös muut Suomen nuorisokeskukset osallistumaan Earth Houriin omalla tavallaan.

Karttapallokauppa valaisi maapallot osana Earth Houria

Helsinkiläinen karttapallokauppa Alnilam osallistui Earth Houriin pimentän liikkeensä muuten, mutta sytyttämällä valot karttapalloihin. Ajatuksena oli näyttää kauniisti valaistujen karttapallojen avulla, kuinka kaunis ja ainutlaatuinen kotiplaneettamme on.

Ilmoita yrityksesi mukaan

Pienellä vaivalla voi luoda mukavan yhteisen tapahtuman työpaikalle!

Ilmoittaudu

Ilmoita yrityksesi mukaan

Pienellä vaivalla voi luoda mukavan yhteisen tapahtuman työpaikalle!