Earth Hour kotona – seitsemän ideaa
WWF:n Earth Houriin voi osallistua helposti ja turvallisesti myös kotona. Tässä seitsemän ideaa siihen, mitä Earth Hour -iltana voi esimerkiksi tehdä. Muista myös sammuttaa turhat valot kello 20.30−21.30!
Tee lupaus maapallolle
Earth Hour on oiva tilaisuus pohtia omia valintoja ja toimimaan jatkossa kestävämmin – ei vain tunnin ajan, vaan tunnista toiseen. Tästä syystä keräämme Earth Hourin osallistujilta lupauksia maapallolle. Jokainen lupaus, valomerkki ja viesti ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemiseksi on tärkeä. Osoita joukkovoimaa maapallon puolesta ja jaa lupauksesi myös somessa.
Mitä sinä olisit valmis tekemään, jotta yhteinen planeettamme voisi paremmin? Tee lupaus verkkosivuillamme ja jaa se halutessasi myös somessa hashtagilla #EarthHourSuomi ja #LupausMaapallolle. Tarjoamme kahdeksan valmista lupausvaihtoehtoa, minkä lisäksi voit luonnostella lupauksen itse. Vaihtoehtoihin voit tutustua lisää täällä.
Liity seuraamme Instagram livessä 26.3. kello 20.25 alkaen!
Instagram live -lähetyksessä mukana asiaa ympäristönsuojelusta, WWF Nuorten kirjeenvaihtajiemme kuulumisia eri puolilta Suomea sekä kiinnostavia vieraita. Luvassa esimerkiksi artisti Ville Veikan musiikkia sekä yhteydenotto Salatut elämät -sarjasta julkisuuteen ponnahtaneeseen joogaohjaaja Kerttu Rissaseen. Virittäydy Earth Hour -tunnelmiin Instagramissa ja näytetään yhdessä maailman suurin valomerkki maapallon puolesta. Hyppää mukaan myös WWF Nuorten Earth Hour -etkoille Instagram-livessä.
Kokkaa kasvisruokaa
Ruuantuotanto on maailmanlaajuisesti suurin yksittäinen kasvihuonekaasujen aiheuttaja. Valitsemalla lautaselle pääasiassa kasviksia voi helposti tehdä ilmastoteon joka päivä. Sivullamme on useita herkullisia ja helppoja kasvisruokareseptejä, joista voit valita jonkin kokeiluun Earth Hour -iltana. Jos tartuit haasteeseen ja lupasit syödä viikon ajan kasvipainotteisesti, täältä löydät reseptivinkit koko viikoksi!
Rentoudu kuunnelman parissa
Sulje silmät ja heittäydy mielikuvamatkalle luontoon. Tämä 12 minuuttia pitkä Matka luonnon monimuotoisuuteen –kuunnelma sopii koko perheen rentoutumistuokioon. Kuunnelman ovat toteuttaneet Emma ja Mikko Kurenlahti.
Järjestä perheelle luontoaiheinen taidetuokio
Kokeilkaa perheen kesken maalata, piirtää tai askarrella jotain maapalloon tai luontoon liittyvää. Piirtäisittekö lapsen lempieläimen, kauniin merimaiseman tai vaikka sademetsän? Jos haluat, voit jakaa kuvan somessa #EarthHourSuomi.
Katso Luontoliveä tai luonto-ohjelmia
WWF:n Luontolivessä on tällä hetkellä nähtävillä koosteita esimerkiksi talvilintujen ja saimaannorppien elämästä, sääksien pesinnästä ja lintulahden vilinästä. Uusia kameroita avataan pian, joten nyt kannattaa ottaa Luontolive seurantaan.
Entä joko katsoit Our Planet -dokumenttisarjan? Huikeaa kuvamateriaalia sisältävä Our Planet vie katsojan harvinaisten eläinten ja upeiden maisemien äärelle. Dokumenttisarjaa tähdittää Sir David Attenborough, ja se on nähtävillä Netflixissä.
WWF Suomen Villien jäljillä -sarjassa pääset sen sijaan tutustumaan kahdeksan uhanalaisen lajin suojeluun ympäri maailmaa yhdessä WWF:n asiantuntijoiden sekä näyttelijä Pirjo Heikkilän ja luontotoimittaja Kimmo Ohtosen kanssa. Sarja julkaistiin syksyllä 2018, ja sen voi yhä katsoa ilmaiseksi MTV Katsomossa.
Pelaa tietovisaa, lautapelejä tai leiki
Litoria pinocchio on saanut nimensä tutusta satuhahmosta, mutta mistä eläimestä on kyse? Testaa tietosi hauskassa luontovisassa. Tai käy läpi astetta helpompi ilmastovisa. Molemmat visat ovat englanninkielisiä, joten samalla voi harjoitella myös kielitaitoa. Suomenkielisessä ruokavisassa voit puolestaan testata tietämyksesi ruoan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.
Onko teillä sanapeli Scrabble tai muu vastaava? Ottakaa haasteeksi keksiä ensisijaisesti luontoon ja ilmastoon liittyviä sanoja. Samalla voi jakaa omia ajatuksiaan ilmastoteoista ja luonnonsuojelusta.
Tai ehkä perheen lasten kanssa esitätte toisillenne erilaisia eläimiä ja kilpailette, kuka arvaa ensimmäisenä oikein.
Miten sinä vietät Earth Houria?
Jaa oma Earth Hour -hetkesi meille ja muille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #EarthHourSuomi ja tägäämällä @wwfsuomi. Materiaalipankistamme löydät jaettavat sisällöt eri somekanaviin.