Earth Hour kotona – viisi ideaa

WWF:n Earth Houriin voi osallistua helposti ja turvallisesti myös kotona. Tässä viisi ideaa siihen, mitä Earth Hour -iltana voi esimerkiksi tehdä. Muista myös sammuttaa turhat valot kello 20.30−21.30!

Tee lupaus planeetalle

Earth Hourissa voit pysähtyä pohtimaan yhteisen planeettamme tilaa ja tulevaisuutta. Tänä vuonna keräämme Earth Hourissa lupauksia maapallon puolesta. Mitä sinä olisit valmis tekemään, jotta yhteinen planeettamme voisi paremmin? Tee lupaus verkkosivuillamme ja jaa se halutessasi myös somessa hashtagilla #EarthHourSuomi. Tarjoamme kahdeksan valmista lupausvaihtoehtoa, minkä lisäksi voit luonnostella lupauksen itse. Vaihtoehtoihin voit tutustua lisää täällä. Yhdessä voimme näyttää päättäjille, että olemme valmiita muutokseen yhteisen planeettamme puolesta.

Kokkaa kasvisruokaa

Ruuantuotanto on maailmanlaajuisesti suurin yksittäinen kasvihuonekaasujen aiheuttaja. Valitsemalla lautaselle pääasiassa kasviksia voi helposti tehdä ilmastoteon joka päivä. Sivullamme on useita herkullisia ja helppoja kasvisruokareseptejä, joista voit valita jonkin kokeiluun Earth Hour -iltana.

Rentoudu kuunnelman parissa

Sulje silmät ja heittäydy mielikuvamatkalle luontoon. Tämä 12 minuuttia pitkä Matka luonnon monimuotoisuuteen –kuunnelma sopii koko perheen rentoutumistuokioon. Kuunnelman ovat toteuttaneet Emma ja Mikko Kurenlahti.

Katso Luontoliveä tai luonto-ohjelmia

WWF:n Luontolivessä on tällä hetkellä nähtävillä koosteita esimerkiksi talvilintujen ja saimaannorppien elämästä, sääksien pesinnästä ja lintulahden vilinästä. Uusia kameroita avataan pian, joten nyt kannattaa ottaa Luontolive seurantaan.

Entä joko katsoit Our Planet -dokumenttisarjan? Huikeaa kuvamateriaalia sisältävä Our Planet vie katsojan harvinaisten eläinten ja upeiden maisemien äärelle. Dokumenttisarjaa tähdittää Sir David Attenborough, ja se on nähtävillä Netflixissä.

WWF Suomen Villien jäljillä -sarjassa pääset sen sijaan tutustumaan kahdeksan uhanalaisen lajin suojeluun ympäri maailmaa yhdessä WWF:n asiantuntijoiden sekä näyttelijä Pirjo Heikkilän ja luontotoimittaja Kimmo Ohtosen kanssa. Sarja julkaistiin syksyllä 2018, ja sen voi yhä katsoa ilmaiseksi MTV Katsomossa.

Pelaa tietovisaa, lautapelejä tai leiki

Litoria pinocchio on saanut nimensä tutusta satuhahmosta, mutta mistä eläimestä on kyse? Testaa tietosi hauskassa luontovisassa. Tai käy läpi astetta helpompi ilmastovisa. Molemmat visat ovat englanninkielisiä, joten samalla voi harjoitella myös kielitaitoa. Suomenkielisessä ruokavisassa voit puolestaan testata tietämyksesi ruoan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.

Onko teillä sanapeli Scrabble tai muu vastaava? Ottakaa haasteeksi keksiä ensisijaisesti luontoon ja ilmastoon liittyviä sanoja. Samalla voi jakaa omia ajatuksiaan ilmastoteoista ja luonnonsuojelusta.

Tai ehkä perheen lasten kanssa esitätte toisillenne erilaisia eläimiä ja kilpailette, kuka arvaa ensimmäisenä oikein.

 

Miten sinä vietät Earth Houria?

Jaa oma Earth Hour -hetkesi meille ja muille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #EarthHourSuomi ja tägäämällä @wwfsuomi.

WWF Suomi Instagramissa

Miten sinä vietät Earth Houria?

Jaa oma Earth Hour -hetkesi meille ja muille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #EarthHourSuomi ja tägäämällä @wwfsuomi.