Maapallomme tarvitsee sinua

Liity WWF:n kummiksi ja tue työtämme – yhdessä saamme paljon aikaan.

WWF tekee työtä luonnon monimuotoisuuden suojelun puolesta ja ihmiskunnan ekologisen jalanjäljen pienentämiseksi. Tavoitteenamme on tulevaisuus, jossa ihminen ja luonto elävät tasapainossa. Tukemalla WWF:n työtä autat suojelemaan uhanalaisia lajeja, Itämerta sekä metsiä Suomessa ja ulkomailla.

Sinua tarvitaan!

Luonnonsuojelu on kestävyyslaji, joten sinä säännöllisenä tukijana eli kummina olet todella tärkeä. Jokainen euro tulee tarpeeseen ja se kohdistetaan tehokkaasti sinne, missä avun tarve on suurin.
(Lisätietoa: wwf.fi/vuosikertomus)

Jokainen kummi on arvokas. Näin tukesi auttaa:

 • Kenttähankkeet kotimaassa:

  Kummina autat uhanalaista saimaannorppaa

  WWF-kummina tuet uhanalaisten lajien ja niiden elinympäristöjen suojelua. Esimerkiksi 200 euron tuen avulla hankimme radiolähettimen norpanseurantaan.

 • Kenttähankkeet ulkomailla:

  Tiikerin ja sarvikuonon salametsästystä ehkäisevät partiot

  Teemme maailmanlaajuista yhteistyötä luonnon monimuotoisuuden puolesta. Esimerkiksi 5000 euron avulla takaamme tiikerin ja sarvikuonon salametsästystä ehkäisevien partioiden toiminnan yhdellä suojelualueella yhden vuoden ajan Nepalissa.

 • Ilmastonmuutoksen hillitseminen:

  Polttopuiden korvaaminen biokaasulla Nepalissa vähentää metsien hakkuita

  WWF:n ilmastotyön tavoitteena on rajoittaa maapallon lämpötilan nousu alle 1,5 asteeseen. 1 000 euron avulla WWF korvaa kahden nepalilaisperheen polttopuun tarpeen biokaasulla, vähentäen metsien hakkuita ja hidastaen ilmastonmuutosta.

 • Itämeren ja sen lajiston suojeleminen:

  Ääni kestävän kalastuksen puolesta

  Valtaosa Itämeren lohikannoista on uhanalaisia. Kun tänään rajoitamme kalastusta, kalaa riittää huomennakin. Sinun tukesi turvaa WWF:n suojeluasiantuntijan läsnäolon siellä, missä Itämeren suojelusta ja kalojen tulevaisuudesta päätetään.

 • Ympäristökasvatus kouluissa:

  WWF-lähettiläät pitävät toiminnallisia oppitunteja kouluissa

  Ympäristökasvatus vahvistaa luontosuhdetta, antaa valmiuksia elämänarvojen pohdintaan ja ohjaa kestävään elämäntapaan. Esimerkiksi 50 euron tuki kattaa WWF-lähettilään pitämän toiminnallisen oppitunnin kustannukset.

 • Vapaaehtoistoiminta:

  Koulutamme vapaaehtoisia hoitamaan öljyntahrimia lintuja

  WWF:n öljyntorjuntajoukkoihin kuuluu Suomessa yli 6500 vapaaehtoista. Lisäksi järjestämme talkooleirejä ja muuta vapaaehtoistoimintaa. 200 euron tuella koulutamme yhden vapaaehtoisen puhdistamaan ja hoitamaan öljyntahrimia lintuja.

 • Päätöksentekoon ja lainsäädäntöön vaikuttaminen:

  Edistämme kestävää päätöksentekoa

  Vaikutamme kotimaiseen lainsäädäntöön sekä esimerkiksi EU:n ilmastopolitiikkaan, kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin ja kehityspoliittiseen päätöksentekoon.

 • Mitä kummi saa?

  Kummina saat WWF-tukijalehden neljä kertaa vuodessa, Panda-pinssin, infokirjeen, kutsuja tukijatapahtumiin ja muita etuja, kuukausittaisen sähköisen uutiskirjeen sekä paljon hyvää mieltä.

Tue työtämme. Liity kummiksi