Earth Hourin parhaat reseptit

Kannustamme Earth Hourissa kokeilemaan viikon ajan kasvipainoitteista ruokaa. Tältä sivulta löydät inspiraatioksi maukkaat reseptit viikon jokaiselle päivälle! Maapallon kannalta ratkaisevaa on erityisesti lihan ja maitotuotteiden vähentäminen. Lue ruuan ympäristövaikutuksista täältä.

Maanantai

PUNAJUURIPESTOPASTA

Uunissa paahdetuista punajuurista, auringonkukansiemenistä ja yrteistä surautetaan värikäs pastakastike. Juurekset ovat ekologinen valinta, joista voi nauttia pitkään satokauden jälkeenkin. Juurespesto on hyvää myös leivän levitteenä.

Klikkaa reseptiin!

PUNAJUURIPESTOPASTA

Uunissa paahdetuista punajuurista, auringonkukansiemenistä ja yrteistä surautetaan värikäs pastakastike. Juurekset ovat ekologinen valinta, joista voi nauttia pitkään satokauden jälkeenkin. Juurespesto on hyvää myös leivän levitteenä.

TIistai

KIKHERNE-TOMAATTIKEITTO

Kikherneet antavat tomaattikeittoon makua, proteiinia ja sakeutta. Sosekeitot maistuvat usein myös perheen pienimmille – mikäs sen hienompaa kuin tutustuttaa ekologisiin makuihin pienestä pitäen.

Klikkaa reseptiin!

KIKHERNE-TOMAATTIKEITTO

Kikherneet antavat tomaattikeittoon makua, proteiinia ja sakeutta. Sosekeitot maistuvat usein myös perheen pienimmille – mikäs sen hienompaa kuin tutustuttaa ekologisiin makuihin pienestä pitäen.

Keskiviikko

KUHA-KORIANTERICURRY

Kauniin vihreä curry valmistuu kuhasta, joka on mitä mainioin ruokakala. Tarjoile intialainen curry jugurtin, limelohkojen ja naan-leivän kanssa!

Klikkaa reseptiin!

KUHA-KORIANTERICURRY

Kauniin vihreä curry valmistuu kuhasta, joka on mitä mainioin ruokakala. Tarjoile intialainen curry jugurtin, limelohkojen ja naan-leivän kanssa!

Torstai

TOSCANALAINEN PATA

Lempeän makuinen toscanalainen pata on luottopari niin pastan kuin perunoidenkin kanssa. Kasvipohjaisia suikaleita on saatavilla niin kuivatuotteina kuin kylmä- ja pakastealtaissa. Ympäristön kannalta kasviproteiini on eläinperäistä parempi valinta ja usein ero on moninkertainen.

Klikkaa reseptiin!

TOSCANALAINEN PATA

Lempeän makuinen toscanalainen pata on luottopari niin pastan kuin perunoidenkin kanssa. Kasvipohjaisia suikaleita on saatavilla niin kuivatuotteina kuin kylmä- ja pakastealtaissa. Ympäristön kannalta kasviproteiini on eläinperäistä parempi valinta ja usein ero on moninkertainen.

Perjantai

KIKHERNETACOT

Kikherneet, kirpeä lime ja chilin tulisuus tekevät näistä tacoista koukuttavan hyviä. Jos tacoja tarjoilee sellaisille lapsille, jotka vierastavat mausteisuutta, voi osan kikherneistä maustaa vain hyvin miedosti. Tässä herkussa hiilijalanjälki jää selvästi pienemmäksi kuin lihaisissa tacoissa.

Klikkaa reseptiin!

KIKHERNETACOT

Kikherneet, kirpeä lime ja chilin tulisuus tekevät näistä tacoista koukuttavan hyviä. Jos tacoja tarjoilee sellaisille lapsille, jotka vierastavat mausteisuutta, voi osan kikherneistä maustaa vain hyvin miedosti. Tässä herkussa hiilijalanjälki jää selvästi pienemmäksi kuin lihaisissa tacoissa.

Lauantai

PORTOBELLOBURGERI

Portobellohampurilainen saa umamisen makunsa sienestä ja tomaatista, joka kuivataan etukäteen uunissa täyteläisen makuiseksi. Portobellot voit korvata luonnosta löytyvillä lampaankäävillä tai vaaleaorakkailla tai, jos oikein hyvä tuuri käy, osterivinokkailla. Mutta kasvatetut portobellotkin ovat hyvä valinta, sillä sienten kasvatuksen ilmastovaikutus jää varsin alhaiseksi.

Klikkaa reseptiin!

PORTOBELLOBURGERI

Portobellohampurilainen saa umamisen makunsa sienestä ja tomaatista, joka kuivataan etukäteen uunissa täyteläisen makuiseksi. Portobellot voit korvata luonnosta löytyvillä lampaankäävillä tai vaaleaorakkailla tai, jos oikein hyvä tuuri käy, osterivinokkailla. Mutta kasvatetut portobellotkin ovat hyvä valinta, sillä sienten kasvatuksen ilmastovaikutus jää varsin alhaiseksi.

Sunnuntai

KASVISLASAGNE

Tämän lasagnen salaisuus on valkokastikkeen korvaaminen ranskankermalla. Sen avulla koko perheelle takuuvarmasti maistuva uunipasta syntyy huomattavasti alkuperäistä herkkua nopeammin. Soijarouhe on monipuolinen, edullinen ja maustamisen mukaan herkullinen tuote moniin ruokiin erityisesti jauhelihan tilalle.

Klikkaa reseptiin!

KASVISLASAGNE

Tämän lasagnen salaisuus on valkokastikkeen korvaaminen ranskankermalla. Sen avulla koko perheelle takuuvarmasti maistuva uunipasta syntyy huomattavasti alkuperäistä herkkua nopeammin. Soijarouhe on monipuolinen, edullinen ja maustamisen mukaan herkullinen tuote moniin ruokiin erityisesti jauhelihan tilalle.

Hurmaannu ympäristöystävällisistä ruuista