Kuha-ko­rian­te­ricur­ry

Tarjoile intialainen curry jugurtin, limelohkojen ja naan-leivän kanssa! Kuha on mitä mainioin ruokakala. Se on Suomen vesissä elinvoimainen laji, mutta valitettavasti paikoin liian voimakkaan kalastuksen kohteena. Osta ja pyydä mahdollisimman suuria, vähintään 45 sentin mittaisia, kuhia, jotka ovat jo ehtineet lisääntyä. Vapauta kuitenkin isoimmat emokalat, sillä ne ovat tehokkaita lisääntyjiä ja pitävät esimerkiksi särkikalakantoja kurissa. Mikäli ostamasi kuha on ulkomaista alkuperää, varmista, että se on MSC-sertifioitua.

Annoksia: 2
Valmistusaika: 30 min

Ainekset

300 g kuhaa
200 ml kookosmaitoa
2 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
3 vihreää chiliä
3 cm pala inkivääriä
1 nippu korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhasta sopivia haarukkapaloja ja ripottele kalan päälle kevyesti suolaa. Soseuta chili, valkosipulinkynnet, peukalonpään kokoinen pala inkivääriä ja korianterinvarret tahnaksi. Säästä korianterinlehdet koristeluun. Lisää joukkoon murskatut korianterinsiemenet, juustokumina, kurkuma ja noin puoli teelusikallista suolaa.

2. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita siten, että ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon tahna ja kuullota. Lisää kalapalat ja paista vielä parin minuutin ajan.

3. Ripottele kevyesti suolaa kalapalojen päälle. Lisää kookosmaito ja puolikkaan limen mehu. Tarkista maku ja lisää halutessasi chiliä. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 min. Nosta pannu pois liedeltä ja anna vetäytyä vielä kannen alla 10 minuuttia, jotta maku syvenee. Viimeistele korianterin lehdillä, limellä ja jugurttikastikkeella.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!