Kikhernetacot

Kikherneet, kirpeä lime ja chilin tulisuus tekevät näistä tacoista koukuttavan hyviä. Jos tacoja tarjoilee sellaisille lapsille, jotka vierastavat mausteisuutta, voi osan kikherneistä maustaa vain hyvin miedosti. Tässä herkussa hiilijalanjälki jää selvästi pienemmäksi kuin lihaisissa tacoissa.

4
30 min

Ainekset

1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
½ tl savupaprikajauhetta (tai tavallista paprikajauhetta)
2 rkl ketsuppia
3 rkl rypsiöljyä
2 tl dijonin sinappia
srirachaa maun mukaan (tai muuta chilikastiketta)
mustapippuri
suolaa

 

Korianterisalsa

½ ruukku korianteria
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
2 tl sokeria
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Lisäksi

tortillapohjia
kaurafraichea
kurkkua
tuoretta chiliä
limeä

Valmistusohje

  1. Valmista ensin korianterisalsa. Hienonna yrtit ja sipulit pieneksi ja sekoita muiden ainesten kanssa. Jätä maustumaan.
  2. Huuhtele kikherneet ja valuta lävikössä.
  3. Sekoita savupaprika, ketsuppi, öljy, dijonin sinappi, sriracha ja muut mausteet sekaisin isossa kulhossa. Kaada kikherneet sekaan ja kääntele niin, että kikherneet ovat kauttaaltaan kastikkeen peitossa.
  4. Kuumenna loraus rypsiöljyä isossa paistinpannussa ja kaada kikherneet varovasti mukaan. Paista kovalla lämmöllä koko ajan käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat kauniin paahtuneen pinnan. Muista käännellä koko ajan, sillä muuten kikherneet alkavat poksua.
  5. Lämmitä tacot ja nosta pohjalle kaurafraichea, kurkkua, chiliä, reilu lusikallinen kikherneitä ja chiliä. Tarjoile limen kanssa.

Vinkki! Nämä maustetut kikherneet sopivat sellaisenaan myös esimerkiksi salaatin kanssa tai hummuksen pinnalle ripoteltaviksi.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.