Kasvislasagne

Tämän lasagnen salaisuus on valkokastikkeen korvaaminen ranskankermalla. Sen avulla koko perheelle takuuvarmasti maistuva uunipasta syntyy huomattavasti alkuperäistä herkkua nopeammin.

Soijarouhe on monipuolinen, edullinen ja maustamisen mukaan herkullinen tuote moniin ruokiin erityisesti jauhelihan tilalle.

4-6
20 min + 1 h

Ainekset

n. 9 kpl lasagnelevyjä
6 dl vegaanista ranskankermaa

Tomaattikastike

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 prk (yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 tl balsamiviinietikkaa
2 tl pizzamaustetta tai kuivattua oreganoa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pss (65 g) salaattipinaattia
300 g käyttövalmista soijarouhetta (itse tehtyä tai valmis pakaste)
(vegaanista pizzajuustoraastetta)

Valmistusohje

  1. Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaatit liemineen, etikka ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää aurinkotomaatit, pinaatti ja soijarouhe.
  2. Laita tomaattikastiketta vuoan pohjalle. Lisää päälle ranskankermaa nokareina. Lado päälle lasagnelevyjä. Tee samanlaisia kerroksia. Laita päällimmäiseksi tomaattikastiketta ja ranskankermaa. Ripottele halutessasi päälle pizzajuustoraastetta.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa lasagnepakkauksen ohjeen mukaan.

Vinkki: Lisää halutessasi kastikkeeseen enemmän kasviksia. Esimerkiksi porkkana, paprika ja sienet sopivat hyvin lasagneen. Voit halutessasi nostaa lasagnen päälle koristeeksi kirsikkatomaatteja ja yrttejä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.