Punajuuripestopasta

Uunissa paahdetuista punajuurista, auringonkukansiemenistä ja yrteistä surautetaan värikäs pastakastike. Juurekset ovat ekologinen valinta, joista voi nauttia pitkään satokauden jälkeenkin. Syksyinen juurespesto on hyvää myös leivän levitteenä.

4
20 min + 45 min

Ainekset

500 g pieniä punajuuria
2 valkosipulinkynttä
3/4 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
1 ruukku basilikaa
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
350 g pastaa

(Lisäksi: kikherneitä tai tofua)

Valmistusohje

  1. Harjaa punajuuret puhtaiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin  45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele punajuuret.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita ne punajuurien, siementen, basilikan ja öljyn kanssa tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos on liian tanakkaa.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois.
  4. Yhdistä pasta ja punajuuripesto. Viimeistele basilikalla ja halutessasi kikherneillä tai tofulla.

Siementen paahtaminen

Laita siemenet kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paista sekoitellen muutama minuutti, kunnes siemenet saavat väriä. Anna jäähtyä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.