Kikherne-to­maat­ti­keit­to

Kikherneet antavat tomaattikeittoon makua, proteiinia ja sakeutta.

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 10 min + 20 min

Ainekset

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 tl garam masalaa
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
2 prk (á n. 380/230 g) keitettyjä kikherneitä
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
n. 3 dl kasvislientä
1 prk (250 ml) kookoskermaa

Lisäksi

tuoretta basilikaa, lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan mausteet ja kuullota niitä sipulin kanssa hetki koko ajan sekoittaen. Varo, että mausteet eivät pala pohjaan.

2. Lisää valutetut kikherneet (säästä osa koristelua varten), tomaattimurska, sokeri  ja kasvisliemi. Hauduta keskilämmöllä, kannen alla 15 minuuttia. Lisää kookosmaito ja kiehauta.

3. Soseuta keitto siten, että osa kokherneistä jää kokonaisiksi. Lisää tarvittaessa enemmän kasvislientä tai vettä. Viimeistele kikherneillä ja yrteillä.