Kasviproteiinit kasvuun
-tapahtuma 16.9.

Tervetuloa ensimmäiseen valtakunnalliseen kasviproteiinitapahtumaan 16.9.2025 Sokos Hotel Presidenttiin Helsinkiin.

Päivän aikana kuulemme kiinnostavimpien suomalaisten yritysten tuoreimmat näkemykset kasviproteiinien kasvumahdollisuuksista sekä Tanskan polusta kasvipohjaisen ruuan edistämisen mallimaaksi. Lopuksi ohjelmassa poliitikkojen paneeli sekä näkymiä rahoitukseen.

Ajankohta: 16.9.2025 klo 8.15-16.15
Paikka:
Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki
Ilmoittautuminen: täytä ilmoittautumislomake 18.8. mennessä

Ohjelma
Klo 8.15 Aamukahvi, verkostoitumista ja esittelypöytien antiin tutustuminen
Klo 9.00 Tapahtuman avaa ja juontaa Elisa Niemi, ruokaohjelman asiantuntija, WWF Suomi

Suomesta maailman parhaita kasviproteiinituotteita
Osion juontaa Niklas Kaskeala, hallituksen puheenjohtaja, Pro Vege ry
Kimmo Luoma, liiketoimintajohtaja, Valio Oy
Esa Mäki, toimitusjohtaja, Apetit Oyj
Petteri Ruska, toimitusjohtaja, MeEat Food Tech

Kommenttipuheenvuoro, Siva Parlar, luova johtaja, Vöner Oy

Miten kaupassa kannustetaan vegeen?
Osion juontaa Stella Höynälänmaa, ruokaohjelman johtaja, WWF Suomi
Thomas Heinrichs, osto-osaston johtaja, Lidl Suomi
Maria Michina, osto- ja myyntipäällikkö, Kesko Oyj
Antti Oksa, johtaja, PT-tuoteryhmäjohtaminen, S-ryhmä

Yhteenveto aamupäivästä

Klo 11.15-12.00 Lounas

Tutkimuksesta vauhtia kasviproteiinien arvoketjuihin
Osion juontaa Emilia Nordlund, tutkimuspäällikkö, VTT
RETHINK – Uudet teknologiat vauhdittamaan kasviproteiiniliiketoimintaa, Emilia Nordlund, Tutkimuspäällikkö, VTT
Kuivaprosessoinnilla funktionaalisia proteiiniainesosia, Iina Jokinen, tutkija, VTT
Uusia mahdollisuuksia proteiinien märkäerotteluun, Pia Silventoinen-Veijalainen, tiimipäällikkö, VTT
Ennustavilla malleilla vauhtia arvoketjujen kehitykseen, Ulla Holopainen-Mantila, erikoistutkija, VTT
Katsaus proteiinien erotusteknologioiden tekno-ekonomiaan, Markus Nikinmaa, tutkija, VTT

Vegevalintoja reseptiikkaan ja lautasille
Osion juontaa Anne Immonen, ravintoloiden liiketoimintajohtaja, Unicafe
Kirsi-Maria Hoikka, johtava ravitsemusasiantuntija, Compass Group Suomi Oy
Jarkko Malmberg, tuotesuunnittelija, Kaarea Oy
Julius Miikkulainen, toimitusjohtaja, Unlimited foods Oy
Paula Puhakainen, tuotekehitys projektipäällikkö, Kotipizza

Kotimainen kasviproteiini vauhtiin
Osion juontaa Elisa Niemi, ruokaohjelman asiantuntija, WWF
Jari Karlsson, toimitusjohtaja, Happy Plant Protein Oy
Katriina Klinckowström, yrittäjä, Karviaisten tila / Voima-Papu Finland Oy
Jyrki Leppälä, toimitusjohtaja, Trans Farm Oy
Max Schulman, asiamies, MTK ry

Klo 14.00-14.20 Kahvitarjoilu

National Plant-based food fund and action plan – the amazing example of Denmark
Rune-Christoffer Dragsdahl, pääsihteeri, Vegetarisk forening

Ruokajärjestelmän murros ei tapahdu itsestään – siksi vaikutamme
Niklas Kaskeala, hallituksen puheenjohtaja, Pro Vege ry

Ruokapolitiikka ja kasviproteiinit
Osion juontaa Elisa Niemi, ruokaohjelman asiantuntija, WWF
Sari Essayah, KD, maa- ja metsätalousministeri
Anne Kalmari, Kesk., kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan vpj.
Teemu Kinnari, Kok., kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen
Mai Kivelä, Vas., Eduskunnan kasvisruokaverkoston puheenjohtaja
Helena Marttila, SDP, kansanedustaja, suuren valiokunnan jäsen

Rahoituksen mahdollisuudet
Osion juontaa Lauri Reuter, sijoitusjohtaja, Nordic Foodtech VC
Jan-Patrick Haikkola, sijoituspäällikkö, Tesi
Teppo Havo,
pohjoismaisesta kasvuyritysliiketoiminnasta vastaava johtaja, Danske Bank
Joosu Kuivanen, operatiivinen johtaja, perustajajäsen, Enifer Oy
Hanna Rinta-Erkkilä, yritystalousasiantuntija, Business Finland

Yhteenveto

Klo 16.15 Tapahtuma päättyy, halukkaat voivat suunnata jatkoille – lisää tietoa ilmoittautumislomakkeella.

 

Tapahtuma on maksuton koko päivän tapahtuma.

Tätä ainutlaatuista tilaisuutta ei kannata jättää väliin! Välitäthän tiedon myös kollegalle.

Tapahtuman järjestävät ACE-hanke (WWF, Luonnonvarakeskus ja Suomen ympäristökeskus), VTT:n koordinoima ja Business Finlandin rahoittama RETHINK-hanke sekä Pro Vege. Tapahtumaan ei voi osallistua etäyhteydellä eikä siitä tule tallennetta.

Lisätietoja

Elisa Niemi, WWF:n ruokaohjelman asiantuntija, [email protected], puh. 0407233868