WWF:n luontolive – Talvilintu

Lintujen talviruokintakamera on suljettu.

Veimme kameran kuvaamaan lintujen talviruokintaa vanhassa, suojellussa metsässä. Livekuvassa vilahti talitiaisten ja närhien lisäksi uhanalaisia hömötiaisia ja valkoselkätikkoja sekä ruokintapaikoilla harvinaisempia petolintuja, kuten viirupöllö, kanahaukka ja varpushaukka. Linnut eivät jää pulaan lähetyksen loppumisesta huolimatta, vaan ruokinta alueella jatkuu niin pitkään kuin se on tarpeellista.

Metsänomistaja – näin autat

Hakkuut ja metsien yksipuolistuminen uhkaavat monia tässäkin lähetyksessä nähtäviä lajeja. Niiden auttaminen on kuitenkin yksinkertaista – etenkin, jos omistat metsää.

Toimi näin

Metsänomistaja – näin autat

Hakkuut ja metsien yksipuolistuminen uhkaavat monia tässäkin lähetyksessä nähtäviä lajeja. Niiden auttaminen on kuitenkin yksinkertaista – etenkin, jos omistat metsää.

Näyteikkuna lintujen talviruokintapaikalle avautui – WWF:n suorassa lähetyksessä nyt myös äänet!

WWF:n Luontoliven uusimmassa lähetyksessä katsoja pääsee seuraamaan lintujen talviruokintaa vanhassa, suojellussa metsässä. Vangitsevassa livekuvassa voi vilahtaa tutumpien tinttien lisäksi uhanalaisia töyhtö- ja hömötiaisia ja hyvällä onnella jopa valkoselkätikka. Tällä kertaa kokemusta siivittää yleisön pyynnöstä myös ääni.
Lue lisää

Uhanalaisia metsälintuja, vilkkaita tiaisia ja vaappuvasti lentävä rääkyjä – nämä linnut voit nähdä ja kuulla WWF:n Luontolivessä

Esittelemme kymmenen lajia, jotka voit nähdä WWF:n Luontoliven talvilintukamerassa. Lähetykseen voi lehahtaa muun muassa tuttu talitintti tai sen erittäin uhanalainen sukulainen. Tällä kertaa kameraa siivittää yleisön pyynnöstä myös ääni. Pääsääntöisesti linnut eivät laula talvella, joten lähetyksessä kuullaan lähinnä lajien kutsu- ja varoitusääniä.
Lue lisää

Tämä kaikki sinun pitää tietää lintujen talviruokinnasta

WWF:n Luontolivessä seurataan lintujen talviruokintaa. Mutta onko ruokinnasta hyötyä linnuille? Entä miten se toteutetaan oikein? Kokosimme tietopaketin lintujen talviruokinnasta.
Lue lisää

Yhteistyössä

WWF:n Luontoliven toteuttaminen ei olisi mahdollista ilman loistavia yhteistyökumppaneita. Talvilintukameran toteutuksessa ovat olleet mukana luontokuvaaja Hannu Siitonen, Live Eye ja Pukki Visuals.