WWF:n luontolive – Talvilintu

Suuret kiitokset kaikille Luontoliven talvilintukameran katsojille! Lähetys on 2021-22 talvikauden osalta päättynyt. Katselukertoja kertyi yhteensä huimat yli 500 000.
Tällä kertaa uuteen sijaintiin viedyn talvilintukameran lähetyksessä nähtiin useita kiinnostavia lajeja, esimerkiksi kuukkeleita, hömötiaisia, palokärkiä ja jopa maakotkia. Koostevideolla voit tutustua kamerassa esiintyneihin lajeihin.

Metsänomistaja – näin autat

Hakkuut ja metsien yksipuolistuminen uhkaavat monia tässäkin lähetyksessä nähtäviä lajeja. Niiden auttaminen on kuitenkin yksinkertaista – etenkin, jos omistat metsää.

Toimi näin

Metsänomistaja – näin autat

Hakkuut ja metsien yksipuolistuminen uhkaavat monia tässäkin lähetyksessä nähtäviä lajeja. Niiden auttaminen on kuitenkin yksinkertaista – etenkin, jos omistat metsää.

Yhteistyössä

WWF:n Luontoliven toteuttaminen ei olisi mahdollista ilman loistavia yhteistyökumppaneita. Talvilintukameran toteutuksessa ovat mukana Kuusamo Nature Photography, Live Eye ja Pukki Visuals.

Uhanalaisia metsälintuja, vilkkaita tiaisia ja vaappuvasti lentävä rääkyjä – nämä linnut voit nähdä ja kuulla WWF:n Luontolivessä

Esittelemme tässä lintulajeja, jotka voi nähdä WWF:n Luontoliven talvilintukamerassa. Lähetykseen voi lehahtaa muun muassa tuttu talitintti tai sen erittäin uhanalainen sukulainen. Kameraa siivittää tuttuun tapaan myös ääni. Pääsääntöisesti linnut eivät laula talvella, joten lähetyksessä kuullaan lähinnä lajien kutsu- ja varoitusääniä.
Lue lisää

Helsingin lintutornit taakseen jättänyt Olli Lamminsalo ihastui Kuusamon luontoon: ”Tänne tullaan ulkomailta asti kuvaamaan kuukkeleita ja maakotkia”

WWF:n talvilintukamerassa nähtävät lumiset vaaramaisemat ja maakotkat hurmaavat vuosittain lukuisia luontokuvaajia.  Luontokuvausyrittäjä Olli Lamminsalo on käynyt paikalla yli 300 kertaa ja kertoo nyt, mikä tekee siitä ainutlaatuisen.
Lue lisää

Maakotkien reviiririita tallentui talvilintukameraan – lumi pöllysi puunlatvassa, kun kotkat ottivat yhteen

Videolla nähdään, kuinka talvilintukameran koiraskotka jahtaa tunkeilevan kotkan pois reviiriltään kiljunnan saattelemana.
Lue lisää