

WWF:n yritysyhteistyö
Yhdessä yritysten kanssa rakennamme tulevaisuuden, jossa luonto ja ihmiset elävät tasapainossa.
Yritykset voivat tukea WWF:n luonnonsuojelutyötä lahjoituksella tai toteuttaa konkreettisesti vastuullisuustavoitteitaan kumppaninamme.

Ratkaisut ympäristökriiseihin
Yrityksenne on mukana ratkaisemassa maapallon vakavimpia ympäristöongelmia yhdessä kanssamme. Työskentelemme pitkäjänteisesti luontokadon pysäyttämiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Tuloksellista yhteistyötä luonnon puolesta
Vaikutamme paikallisesti Suomessa sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. WWF Suomen 50 vuoden kokemuksella ja asiantuntemuksella keskitymme luonnonsuojelun tärkeimpiin toimenpiteisiin.

Osallistavaa luonnonsuojelua
Uskomme yhdessä tekemisen voimaan. Järjestöyhteistyö on tapa edistää yrityksenne vastuullisuusstrategiaa sekä sitouttaa henkilöstö ja asiakkaat mukaan luonnonsuojeluun.

Luotettava yhteistyökumppani
Toimimme yhteistöissä läpinäkyvästi ja sovimme yhdessä, mihin suojelukohteeseen lahjoitusvarat ohjataan. Oikeat teot ja yhteinen vastuullisuusviestintä kasvattavat myös asiakkaanne luottamusta.
Yritykset ja ympäristövastuu – Miten WWF toimii yritysten kanssa?
Luonnon tila on kriittinen. Suomessa on uhattuna jo yli 2600 eläin- ja kasvilajia ja koko maailmassa yli miljoona lajia on vaarassa kadota. Samaan aikaan ilmastonmuutos vaikuttaa lajeihin ja niiden elinympäristöihin yhä kiihtyvällä tahdilla. Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ei uhkaa pelkästään luontoa itseään, vaan se vaarantaa kaiken liiketoiminnan, ruuantuotannon sekä meidän ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin. Luontokato on riski jokaisen yrityksen tulevaisuudelle, sillä taloutemme on riippuvainen monimuotoisesta luonnosta.
Yrityksillä on paitsi mahdollisuus, myös vastuu huolehtia ympäristöstä ja luonnonvarojemme kestävästä kulutuksesta. Yhdessä yritysten kanssa voimme ratkoa meitä kaikkia koskettavat ympäristökriisit. Yhteistyöllä yritysten kanssa rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. Tutustu WWF:n monipuolisiin lahjoitus- ja yhteistyömahdollisuuksiin ja löydä yrityksenne tapa osallistua.
Valitse yrityksellenne sopiva tapa lahjoittaa luonnonsuojeluun

Ota meihin yhteyttä



Yritykset auttavat luontoa monin tavoin yhdessä WWF:n kanssa
WWF tarvitsee työhönsä sekä yritysten taloudellista tukea että osallistumista erilaisiin toimenpiteisiin. Vain yhteistyöllä yksilöiden, yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa pääsemme tavoitteisiimme luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. Esimerkiksi nämä suojelusaavutukset ovat mahdollisia pitkäjänteisen työn sekä tukijoidemme tuen ansiosta. Kuvakarusellista voit tutustua esimerkkeihin, miten autamme luontoa yrityskumppaneidemme kanssa.

Marttiini
Marttiini suunnitteli 50 vuotta täyttäneelle WWF Suomelle pyöreiden vuosien kunniaksi Marttiini x WWF -puukon, joka sopii luonnossaliikkujan käyttöpuukoksi sekä vuolupuukoksi. Marttiini lahjoittaa jokaisesta myydystä Marttiini x WWF -puukosta 10 euroa suomalaisten metsien suojelutyöhön. Puukko on suunniteltu ympäristöystävällisistä materiaaleista ja kestämään käytössä vuosikymmeniä. ”Tässä oli tilaisuus kokeilla jotain ihan uutta. Päädyimme käyttämään puukossa sellaisia materiaaleja, joita meillä ei ole aikaisemmin käytetty”, sanoo Marttiinin tuotannon menetelmäsuunnittelija Susanna Lehvonen. Lue lisää royalty-yhteistyön puukon tuotesuunnittelusta.

Reima
Suomalainen lastenvaatemerkki Reima lahjoitti WWF:n kansainväliselle luonnonsuojelutyölle 2 euroa jokaisesta Reima x WWF -yhteistyötuotteesta, joka ostettiin 15.7.–31.12. välisenä aikana. ”Olemme erittäin innoissamme WWF:n kanssa toteuttamastamme hauskasta ja vastuullisesta yhteistyömallistosta, jonka inspiraationa on toiminut kotimetsiemme tupsukorva ilves. Reima x WWF -mallisto on meille konkreettinen teko sen puolesta, että kaikilla maailman lapsilla olisi oikeus vapaaseen leikkiin puhtaassa ulkoilmassa”, sanoo Johanna Saviharju, Reiman asiakaskokemusjohtaja. Lue lisää kansainvälisestä royalty-yhteistyöstä.

Stora Enso ja Tornator
WWF, Stora Enso ja Tornator työskentelevät kolmevuotisessa Metsäpurojen puolesta -kumppanuudessa Suomen virtavesien tilan parantamiseksi sekä niiden lajiston säilyttämiseksi ja suojelemiseksi. Yhteistyö WWF:n kanssa sisältyy molempien yritysten monimuotoisuusohjelmiin ja osallistaa myös henkilöstöä talkoisiin. Lue lisää strategisesta yrityskumppanuudesta.

Fjällrävenin The Arctic Fox Initiative
Fjällrävenin The Arctic Fox Initiative -ohjelma on rahoittanut 40 000 eurolla WWF Suomen työtä naalin suojelemiseksi. Tuen turvin Lappiin on rakennettu ruokinta-automaatteja ja koulutettu vapaaehtoisia. Työ on tuonut tulosta, sillä kesällä 2022 naali sai poikasia maassamme 26 vuoden tauon jälkeen. Lue lisää saavutuksesta naalinsuojelussa.

Mandatum
Työskentelemme yhdessä Mandatumin kanssa vastuullisen sijoittamisen edistämiseksi. Tavoitteenamme on, että sijoittajat korvaisivat hiili-intensiivisiä sijoituskohteitaan ilmaston kannalta kestävämmillä vaihtoehdoilla. Haluamme luoda yhdessä konkreettisia toimintamalleja siihen, miten sijoittajat vähentävät käytännössä sijoitustensa hiilidioksidipäästöjä. Yhteistyössä olemme muun muassa julkaisseet Sijoittajan ilmasto-oppaan, jossa on ohjeita vastuulliseen sijoittamiseen sekä instituutioille että yksityissijoittajille. Olemme myös järjestäneet webinaarin vastuullisesta sijoittamisesta.

Minkälaisten yritysten kanssa WWF tekee yhteistyötä? Katso kaikki nykyiset yrityskumppanit
Teemme yritysten kanssa yhteistyötä Suomessa ja kansainvälisesti. Tutustu sopimuksellisiin kumppanuuksiimme ja yhteistöiden sisältöihin.

Minkälaisten yritysten kanssa WWF tekee yhteistyötä? Katso kaikki nykyiset yrityskumppanit
Uutisia yhteistöistä ja yritysvastuusta
Työsuhde-etuja tarjoavan Edenredin lahjakorteilla on kerätty yli 46 000 euroa Itämeren suojeluun. Edenredin asiakasyrityksissä aineettomat henkilöstölahjat ovat olleet toivottu lisä materian rinnalle.

Raportti: suomalaisyritykset tiedostavat luontokadon uhkaavan liiketoimintaansa
WWF Suomen ja Bain & Companyn Finnish businesses and the biodiversity crisis -raportti osoittaa, että suurin osa Suomen suurimmista yrityksistä tiedostaa yleisellä tasolla luonnon köyhtymisen aiheuttaman uhkan. Useimmilta kuitenkin puuttuu ymmärrystä omien luontovaikutustensa suuruudesta. Lisäksi harvat yritykset pitävät luontokadon pysäyttämistä strategisena prioriteettina.

Raportti: suomalaisyritykset tiedostavat luontokadon uhkaavan liiketoimintaansa

Näin WWF toimii yhteistöissä yritysten kanssa
Miksi ja miten WWF tekee yhteistyötä yritysten kanssa? Entä miten yritys hyötyy järjestöyhteistyöstä?

Näin WWF toimii yhteistöissä yritysten kanssa
Mihin WWF vaikuttaa luonnonsuojelutyöllä?
Tavoitteemme on, että luonnon köyhtyminen on pysäytetty vuoteen 2030 mennessä. Teemme aktiivisesti töitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, luonnon suojelemiseksi ja ennallistamiseksi sekä ylikulutuksen lopettamiseksi Suomessa ja kansainvälisesti.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen
Tavoitteemme on rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Hillitsemme ilmastomuutosta esimerkiksi vaikuttamalla ilmastopolitiikkaan kansainvälisissä huippukokouksissa, EU:ssa ja kotimaassa sekä torjumalla metsäkatoa. Edistämme fossiilisista polttoaineista luopumista ja kestävien uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Kannustamme energian säästöön, energiatehokkuuteen sekä ruoantuotannon ja -kulutuksen ilmastokestävyyteen. Lue lisää, kuinka toimimme konkreettisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi.

Suomalaisen uhanalaisen luonnon suojelu
Tavoitteemme on suomalaisten lajien ja niiden elinympäristöjen turvaaminen. Konkreettisella kenttätyöllä sekä poliittisella vaikutustyöllä autamme Suomen uhanalaista luontoa lukuisissa eri kohteissa Etelä-Suomesta pohjoiseen. Luonnonhoitotalkoissa kunnostamme perinneympäristöjä ja torjumme vieraskasvilajeja, jotka tukahduttavat tieltään maassamme luontaisesti esiintyviä lajeja. Näin tuetaan muun muassa monimuotoisesta luonnosta riippuvaisia pölyttäjiä. Puramme turhia patoja ja vaellusesteitä Suomen virtavesistä sekä autamme muun muassa tuntureilla elävää naalia ja maailman harvinaisinta hyljettä saimaannorppaa.

Itämeren suojelu
Tavoitteemme on suojella Itämerta ja sen lajeja. Itämeren suurin uhka on maa- ja metsätalouden aiheuttama rehevöityminen. Siksi rakennamme rehevöitymistä vähentäviä kosteikoita pelloille ja talousmetsiin, vaikutamme maatalouspolitiikkaan ja etsimme ratkaisuita metsätalouden vesistökuormituksen vähentämiseksi. Koulutamme ja ylläpidämme öljyntorjuntajoukkoja, jotka ryhtyvät onnettomuuden sattuessa puhdistamaan öljyyntyneitä rantoja ja lintuja. Vaikutamme EU:n ja kotimaan kalastuspolitiikkaan ylikalastuksen ja laittoman kalastuksen lopettamiseksi sekä kannustamme kuluttajia vastuullisiin kalavalintoihin.

Suomen metsien monimuotoisuuden turvaaminen
Tavoitteemme on edistää metsätalouden ekologista kestävyyttä sekä saada Suomen metsäpinta-alasta vähintään 30 prosenttia suojeltavaksi. Lisäämme metsänomistajien tietoisuutta kestävästä metsänhoidosta ja edistämme metsien jatkuvan kasvatuksen yleistymistä, jotta metsään jää hakkuiden jälkeen kaiken ikäisiä ja kokoisia puita.

Sademetsien ja kansainvälisten uhanalaisten lajien suojelu sekä paikallisten elinkeinojen tukeminen
Tavoitteemme on pysäyttää maailman metsäkato ja sademetsien monimuotoisuuden köyhtyminen vuoteen 2030 mennessä. Meillä on kehitysyhteistyöhankkeita Indonesiassa, Mekongin alueella, Nepalissa, Boliviassa ja Itä-Afrikassa. Kumppanimaissamme ennallistamme sademetsiä takaisin luonnontilaisiksi, edistämme metsien kestävää käyttöä ja kulutustottumuksien muutosta sekä tuemme paikallisten hallinnoimia kylämetsiä. Kylämetsäinstituutioiden avulla vähennetään köyhyyttä luomalla kestävää toimeentuloa maaseudun yhteisöille ja alkuperäiskansoille. Lue lisää metsäkadon ehkäisystä.

Ihmisten innostaminen ja sitouttaminen luonnonsuojeluun
Tavoitteemme on lisätä aktiivisina ympäristökansalaisina toimivien suomalaisten määrää merkittävästi. Ympäristökansalaisuudella tarkoitamme henkilökohtaista tai yhteisöllistä toimintaa ympäristön hyväksi. Keskeisiä keinoja tämän edistämiseen ovat esimerkiksi ympäristökasvatus, WWF Green Office, kyläyhteisöt kumppanimaissamme, talkootyö, öljyntorjuntajoukot, WWF Nuoret, lajityöryhmät ja WWF-lähettiläät.

Ruuantuotannon ja -kulutuksen vastuullisuuden edistäminen
Tavoitteemme on sekä ruuan tuotannon että kulutuksen haitallisten ympäristövaikutusten pienentäminen. Esimerkiksi työskentelemme sen eteen, että vuoteen 2030 mennessä ruuan kulutuksen aiheuttamat kielteiset ympäristövaikutukset luonnon monimuotoisuuteen, vesistöihin ja ilmastoon ovat vähentyneet Suomessa ja kansainvälisesti. Tarjoamme muun muassa konkreettisia vinkkejä ympäristöystävälliseen elämäntapaan. Pyrimme saamaan kansalaiset, erityisesti nuoret, muuttamaan ruokavaliotaan kasviperäisemmäksi oman terveytensä ja planeetan hyväksi.