Medialle

Tarjoamme toimittajille monipuolista materiaalia. Haastatteluja ja taustatietoja varten käytössäsi ovat asiantuntijamme sekä koko kansainvälinen WWF-verkosto. Tutustu ajankohtaisiin uutisiimme täällä. Meiltä saat käyttöösi myös monipuolista kuvamateriaalia.

Ota yhteyttä viestintäpäällikköömme

Viestintäpäällikkö (sijainen)
Silja Honkavuori

Muut yhteystiedot medialle

WWF Suomen viestintä

Yhteystiedot

WWF Suomen viestintä

Ajankohtaista

Syvänmeren kaivostoiminta uhkaa valtamerten pohjien ainutlaatuisia ja tutkimattomia ekosysteemejä. Heinäkuussa maailman valtioilla on mahdollisuus jarruttaa kovaa vauhtia etenevää kaivostoimintaa, kun kansainvälinen merenpohjavirasto kokoustaa Jamaican Kingstonissa. Suomen on käytettävä ääntään ja seistävä historian oikealla puolella, muistuttaa WWF:n meriasiantuntija Vanessa Ryan.  

WWF:n ja Bain & Companyn selvitys analysoi ensimmäistä kertaa suomalaista luonnonvarojen kulutusta viidessä eri kategoriassa sekä tarjoaa ratkaisuja ylikulutuksen lopettamiseksi. Selvityksen mukaan Suomi ylittää kestävyyden rajat kaikilla tarkastelluilla mittareilla.

Yli 200 000 ihmistä hyötyi eri tavoin kansainvälisestä työstämme vuonna 2023. WWF Suomen tuella muun muassa edistettiin ilmasto- ja ympäristökestäviä elinkeinoja, hankittiin varusteita metsäpalojen torjuntaan ja kartoitettiin alkuperäiskansoille kuuluvia metsäalueita.

EU:n ympäristöneuvosto hyväksyi tänään pitkään valmistellun ennallistamisasetuksen. Asetuksen läpimenon varmisti Itävalta, joka muutti aiempaa kantaansa ja äänesti hyväksymisen puolesta.

WWF:n palmuöljypisteytys osoittaa, että yritysten toimet palmuöljyn vastuullisuuden varmistamiseksi ovat liian hitaita. Palmuöljy on maailman käytetyin kasviöljy ja sen tuotannon tieltä on raivattu suuria aloja trooppista metsää muun muassa Indonesiassa. EU:n uusi metsäkatoasetus kieltää jatkossa sellaisen palmuöljyn myynnin, jonka tuotannossa on tuhottu metsää.  

Liity ympäristötoimittajat -listalle

  • Voit tilata tuoreet tiedotteet sähköpostiisi WWF:n ympäristötoimittajat -listan kautta. Liity listalle jättämällä sähköpostiosoitteesi alla. Huom: käytämme e-pressin jakelua.
  • Tutustu tietosuojaselosteeseen.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

WWF Suomi

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa.

WWF Suomen virallinen nimi on Maailman Luonnon Säätiö – World Wide Fund For Nature, Suomen rahasto sr. Virallista nimeä käytetään sopimuksissa ja muissa virallisissa yhteyksissä.

Muuten käytetään nimeä WWF Suomi.

Jos tarkoitetaan koko kansainvälistä verkostoa, käytetään nimiä WWF, WWF (Maailman luonnonsäätiö) sekä WWF eli Maailman luonnonsäätiö.