Näin se sujuu

  • 1. Ilmoita koulusi mukaan
  • 2. Saat sähköpostilla materiaalia
  • 3. Koulun / työnantajan tilitys WWF:lle
  • 4. Saat tiedon kerätystä summasta

Ilmoittautuminen

Klikkaa kuvagallerian nuolia ja katso, miksi teitä tarvitaan!

”Olemme ensimmäinen sukupolvi, joka tuntee ilmastonmuutoksen vaikutuksen ja viimeinen sukupolvi, joka voi tehdä sille jotakin."
© naturepl.com / Andy Rouse / WWF-Canon
© naturepl.com / Andy Rouse / WWF-Canon
Jos upean pohjoisen luonnon annetaan tuhoutua, korvaavaa ei maapallolta löydy. Esimerkiksi jääkarhua ei tavata missään muualla. Nyt sen koti sulaa. Se tarvitsee jäätä ja lunta ravinnonhankintaan ja pesänrakentamiseen.
Pohjoiset alueet lämpenevät ilmastonmuutoksen takia vähintään kaksi kertaa nopeammin kuin maapallo keskimäärin. Arktisen merijään sulaminen on ollut huomattavasti ennustettua nopeampaa. Nyt on kiire hillitä ilmastonmuutosta!
© Aleksei Volkov / WWF
© Aleksei Volkov / WWF
Jääkarhu saalistaa hylkeitä jään päältä. Kun jääpeite vähenee, joutuu nälkäinen jääkarhu uimaan satoja kilometrejä etsien jäätä tai suuntaamaan ravinnonhakumatkat maalle. Ei-toivotut kohtaamiset maalla ihmisten kanssa lisääntyvät.
© Mervi Kunnasranta / WWF
© Mervi Kunnasranta / WWF
Viimeiset kolme talvea ovat olleet Saaristomerellä, Suomen lounaisosassa jäättömiä. Itämerennorpan tulevaisuus on vakavasti uhattuna ilmaston lämpenemisen myötä. Norpan tulisi synnyttää jäälle. Ilman lumipesän tai ahtojäiden suojaa kuutti voi paleltua tai jäädä petojen saaliiksi.
© Seppo Keränen / WWF
© Seppo Keränen / WWF
Tarvitsemme lisää tutkimustietoa itämerennorppien määristä ja levinneisyydestä suojeluratkaisujen tueksi. Norppia arvellaan olevan Saaristomerellä vain 200-300 yksilöä – vähemmän kuin saimaannorppia Saimaalla. Kokonaismäärä Itämerellä on romahtanut 90 % sadassa vuodessa.
© Pauliina Heinänen / WWF
© Pauliina Heinänen / WWF
Öljykatastrofiin varautuminen Itämerellä. Koulutusta ja öljynkestävien varusteiden hankintaa rannoilla tapahtuvaan öljynpuhdistustyöhön. Suomessa on yli 8000 vapaaehtoista. WWF Suomen vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen tietotaidon vieminen arktisten maiden käyttöön.
WWF on yksi maailman vaikuttavimmista ympäristöjärjestöistä. Toimintaa on yli sadassa maassa. Kansainvälisesti tunnustettu työmme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi näkyy vahvasti poliittisena vaikuttamisena, yritysyhteistyönä ja kansalaisten kestäviin valintoihin vaikuttamisena. WWF on tarkkailijajäsen Arktisessa neuvostossa.
© WWF
© WWF
Voit tilata maksutta lisää julisteita. Kiitokseksi lahjoituksestanne saatte paitsi hyvän mielen myös diplomin ja kiitoskirjeen, missä kerromme mitä olemme yhdessä saaneet aikaan. Tukenne on arvokas apu luonnolle.
© WWF
© WWF
Yli puolet luontoa suojelevan toimintamme rahoituksesta tulee yksityisiltä ihmisiltä. Tukenne on arvokasta ja elintärkeää. Tukemalla meitä rakennatte omaa tulevaisuuttanne.

Tutki, tiedä ja innostu

Tutustu WWF:n monipuolisiin opetusmateriaaleihin

Kysy Pilviltä

Ilmoittautumisen jälkeen lähetän sähköpostiisi tilityslomakkeet koululle ja työnantajalle. Lomakkeet on saatavissa myös ruotsiksi. Autan mielelläni kaikissa keräykseen liittyvissä kysymyksissä.Tervetuloa mukaan! Pilvi Pulma puh. 040 192 3112 tai sähköposti: pilvi.pulma@wwf.fi