Etsitkö tekemistä joulunpyhiin? Nappaa WWF:läisten katselu-, kuuntelu- ja lukuvinkit joulun vapaapäiviin

Kun joulurauha on julistettu, lahjapaketit avattu ja vatsa on täynnä joulupöydän herkkuja, on aika rentoutua mieluisan tekemisen äärelle. Kokosimme listan, joka tarjoaa kiinnostavaa katseltavaa, kuunneltavaa ja luettavaa joulunpyhiin sekä välipäivien ajanvietteeksi.

Hyppää luontoon kotisohvalta

 • Dokumenttielokuva Operaatio Norppa

  Petteri Saarion dokumenttielokuva Operaatio Norppa on tarina erittäin uhanalaisesta saimaannorpasta ja sen suojelijoista. Dokumentissa syvennytään tutkijoiden, viranomaisten ja vapaaehtoisten uranuurtavaan työhön maailman harvinaisimpiin nisäkkäisiin lukeutuvan eläimen parissa. Dokumentissa nähdään myös WWF:n pitkäaikaisena aluevastaavana toiminut Ismo Martikainen. Katso dokumentti Yle Areenasta.

  Minna Nyrhinen-Blazquez, Viestinnän asiantuntija

 • Peltsin toinen luonto

  Toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola kipparoi jo neljättä tuotantokautta Peltsin toinen luonto -ohjelmaa. Uusimmalla tuotantokaudella Peltsi hiihtää Huippuvuorilla, meloo SUP-laudalla Inarijärveltä Jäämerelle sekä pyöräilee fatbikella itärajalla. Katso jaksot Yle Areenasta.

  Saana Helmi, Markkinointiviestinnän asiantuntija

 • WWF:n Luontoliven talvilintukamera

  Kuinka hyvin tunnistat Suomessa talvehtivia lintuja? WWF:n Luontolivessä pyörii parhaillaan talvilintukamera, jossa seurataan lintuja Kuusamossa sijaitsevalla talviruokintapaikalla. Kurkista ruokintapaikalle ja testaa, kuinka monta lajia tunnistat äänen ja kuvan avulla.

  Juho Talja, Digitaalisen viestinnän asiantuntija

Syvenny audioiden maailmaan

 • WWF:n audiolehti

  WWF-lehden tuoreimmissa jutuissa sukelletaan Amazonin sademetsään, kerrotaan vinkit lintujen talviruokintaan sekä kuullaan, miten laumanvartijakoirat suojaavat lampaita pedoilta. Kuuntele WWF-lehden ajankohtaiset tarinat luonnosta ja sen suojelusta Spotifyssa tai Soundcloudissa!

  Kaisa Malin, Viestinnän harjoittelija

 • Uutispodcast

  Arkipäivisin Yle Areenaan ilmestyvä Uutispodcast pureutuu Heikki Valkaman ja Reetta Röngän johdolla päivän puhutuimpiin uutisaiheisiin. Tänä syksynä keskusteluissa on noussut esiin myös luontoaiheet, kuten ilvesten kaatoluvat, ekosysteemi ja ennallistaminen. Kuuntele Uutispodcastin jaksoja tästä.

  Minna Nyrhinen-Blazquez, Viestinnän asiantuntija

 • Ämmäkosken nimikkolaulu

  Varkaudessa ennallistettu Ämmäkoski, joka on tuttu myös WWF:n Luontoliven kalakamerasta, on saanut oman nimikkolaulun. Koskelle minä laulan on ylistyslaulu Varkauden Ämmäkoskelle, Saimaan uhanalaisille vaelluskaloille ja pohjoissavolaiselle elonkirjolle. Kuuntele Jami Kontturin esittämä kappale tästä!

  Manu Vihtonen, Suojeluasiantuntija

Uppoudu kansien väliin

 • Suo siellä

  Mika Honkalinnan kymmenes teos Suo siellä (Docendo) valittiin WWF:n Vuoden luontokirjaksi 2023. Suopursun tuoksuinen tarina avaa maisemat niin pohjoisen tulvivalle aapasuolle, etelän keidassuolle kuin pohjoiskarjalaiselle ennallistamisalueelle.

  Jari Luukkonen, Suojelujohtaja

 • Olipa kerran Pohjola

  Mari Pihlajaniemien teos Olipa kerran Pohjola (Tammi) on tarina katoavista lajeista ja toivosta. Miksi naali katosi Suomesta? Selviytyvätkö lajit ihmisen muuttamassa maailmassa? Tietokirjassa syvennytään luontokatoon ja ilmastonmuutokseen ruohonjuuritasolla.

  Petteri Tolvanen, Ohjelmajohtaja

 • Arvejord

  Maria Turtschaninoffin ruotsinkielinen Arvejord (Tammi) on palkittu romaani, joka kertoo luontosuhteen kehittymisestä ja muuttumisesta halki vuosisatojen. Metsän voima ja suomalaisten vahva luontosuhde kannattelevat sukupolvelta toiselle.

  Alexandra Antell, Head of Brand Design

 • Elolliset

  Iida Turpeisen esikoisteos Elolliset (S&S) kertoo erään lajin muotokuvan ja kuljettaa lukijan kolmen vuosisadan läpi. Se on mielenkiintoinen kuvaus luontokadosta ja sukupuutosta. Teos palkittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla 2023.

  Anne Tarvainen, Ohjelmajohtaja

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.