lasten ruokaopas © Antti Haavisto/ WWF
Päivitetty

Tilattavat materiaalit

WWF tarjoaa painettuja materiaaleja moneen käyttöön. Julisteita, tehtäväpaketteja ja vihkosia voi hyödyntää sekä kouluissa ja päiväkodeissa että eri-ikäisten vapaa-ajan toiminnassa.

Lukuvuoden aikana postitamme materiaaleja aina kuukauden 1. ja 15. päivä. Jos tarvitset tilauksesi nopeammin, ota yhteyttä sähköpostitse essi.aarnio-linnanvuori@wwf.fi.

Haluatko ensimmäisenä tietoa uusista materiaaleista? Tilaa ympäristökasvatuksen uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla.

Tilaa materiaaleja oheisella lomakkeella

Täytäthän osoitteen huolellisesti. Lomakkeeseen täyttämiäsi tietoja käytetään postittamiseen sellaisenaan. Puutteellisilla tai virheellisillä osoitetiedoilla posti ei tule perille. 

Saimaan kuutti ja lumiukko 

NorppaOpe kansi

Palkitun lastenkirjailija Markus Majaluoman kirjoittama ja kuvittama satu käsittelee uhanalaista saimaannorppaa helposti lähestyttävällä tavalla. Materiaali on tarkoitettu esikouluikäisille. Painos on loppumassa, joten ikävä kyllä voimme lähettää vain yhden vihkon ryhmää kohti.

Tutustu satuvihkoon.

Saimaan kuutti ja lumiukko - opettajan opas

Norppasatu kansi

Opettajan oppaan tehtävien avulla voidaan toteuttaa esiopetuksen opetussuunnitelman mukaista ympäristökasvatusta hauskasti ja toiminnallisesti. Opas sisältää Markus Majaluoman sadun sekä ideoita opetukseen.

Tutustu opettajan oppaaseen

Viileät lajit vaarassa -juliste

Juliste esittelee kolme jäästä riippuvaista eläinlajia ja yhden lunta rakastavan urheilijan. Kaksipuoleinen: toinen puoli suomeksi, toinen ruotsiksi. Koko A1.

päivätyökeräys juliste pieni

Pallon parasta ruokaa -vihko

Pallon parasta ruokaa -vihko

A6-kokoisessa vihkossa käsitellään alakoululaisille sopivalla tavalla ympäristövastuullista ruokailua. Materiaali sisältää pieniä vihkoon täytettäviä tehtäviä, kotona tai kaupassa suoritettavia tehtäviä sekä ekologisia välipalareseptivinkkejä, joten se soveltuu sekä oppitunnilla että kotona käytettäväksi. Vihkoa voi tilata koko oppilasryhmälle. 

Tutustu vihkoon ja sen opettajanmateriaaliin

Riittääkö virtaa -sarjakuvajuliste

Riittääkö virtaa -sarjakuva

Seitsemän Heta Happosen humoristista sarjakuvastrippiä A1-kokoisena julisteena. Panda pohtii sarjakuvissa energiankulutusta ja luonnonsuojelua yhdessä lasten kanssa. Sarjakuvat ovat lisäksi saatavilla materiaalipankissa yksittäisinä ja tyhjin puhekuplin.

 

Poster: Skydda naturen med att äta

    

  

Kaikenikäisille sopivassa viiden julisteen sarjassa tarkastellaan ruoan ja ympäristön suhdetta monesta näkökulmasta. Mukana on sekä globaali että kotoisan arkinen näkökulma. Elokuussa 2014 julkaistu julistesarja on tuotettu ulkoasiainministeriön tuella. Julistesarjaa on tarjolla ruotsiksi. Suomenkielisen sarjan painos on lopussa.

Tutustu materiaaliin:

Luontoa voi suojella syömällä -julistesarja

Poster: Skydda naturen med at äta

Merijuliste: Suuri valliriutta

Juliste esittelee Tyynessä valtameressä sijaitsevan Suuren Valliriutan lajistoa. Kaksipuoleinen: toinen puoli suomeksi, toinen ruotsiksi. Koko A1.

Världen på ett fat -matguide

  
Guiden presenterar mattemat ur ett globalt perspektiv och ger klara råd gällande ansvarsfull kosthållning. Storlek A4, 24 sid.

Världen på ett fat -matguide 

Berättelser från en planet i förändring

  

En mängd berättelser om miljön, hållbar utveckling, utrotnigshotade arter, människor i olika länder och deras möjligheter att verka för en bättre värld. Den lämpar sig både som morgonsamlingsmaterial i skolorna och som underlag för värdediskussioner med barn och ungdomar i skolor och organisationer. Storlek A4, 44 sid.

Berättelser från en planet i förändring