lasten ruokaopas © Antti Haavisto/ WWF
Päivitetty

Tilattavat materiaalit

WWF tarjoaa painettuja materiaaleja moneen käyttöön. Julisteita, tehtäväpaketteja ja vihkosia voi hyödyntää sekä kouluissa ja päiväkodeissa että eri-ikäisten vapaa-ajan toiminnassa.

Lukuvuoden aikana postitamme materiaaleja aina kuukauden 1. ja 15. päivä. Jos tarvitset tilauksesi nopeammin, ota yhteyttä sähköpostitse essi.aarnio-linnanvuori@wwf.fi.

Haluatko ensimmäisenä tietoa uusista materiaaleista? Tilaa ympäristökasvatuksen uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla.

Tilaa materiaaleja oheisella lomakkeella

Täytäthän osoitteen huolellisesti. Lomakkeeseen täyttämiäsi tietoja käytetään postittamiseen sellaisenaan. Puutteellisilla tai virheellisillä osoitetiedoilla posti ei tule perille. Kaikki on mahdollista -juliste

  Brad Josephs

Sinnikkyys palkitaan niin koulussa, luonnonsuojelussa kuin elämässä ylipäätään. Uusi WWF-juliste muistuttaa, että kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie hieman enemmän aikaa. Julisteen toinen puoli on suomeksi ja toinen ruotsiksi.

Tutustu julisteisiin suomeksi ja ruotsiksi.

Nuorten vieraslajitalkoo-opas

Nuorten talkoo-opas kansi

Nuorille suunnattu opas vieraslajitalkoiden järjestämiseen. Oppaasta saat perustiedot vieraslajeista, apua niiden tunnistamiseen sekä ohjeet talkoiden järjestämiseen.

Tutustu talkoo-oppaaseen.

Saimaan kuutti ja lumiukko 

NorppaOpe kansi

Palkitun lastenkirjailija Markus Majaluoman kirjoittama ja kuvittama satu käsittelee uhanalaista saimaannorppaa helposti lähestyttävällä tavalla. Materiaali on tarkoitettu esikouluikäisille. Painos on loppumassa, joten ikävä kyllä voimme lähettää vain yhden vihkon ryhmää kohti.

Tutustu satuvihkoon.

Saimaan kuutti ja lumiukko - opettajan opas

Norppasatu kansi

Opettajan oppaan tehtävien avulla voidaan toteuttaa esiopetuksen opetussuunnitelman mukaista ympäristökasvatusta hauskasti ja toiminnallisesti. Opas sisältää Markus Majaluoman sadun sekä ideoita opetukseen.

Tutustu opettajan oppaaseen

Pallon paras ruoka -korttipeli

Pelissä etsitään vastuullisinta ruoka-annosta, joka olisi sekä ympäristöystävällisin että huomioisi oikeudenmukaisuuden maailmassa. Peli soveltuu parhaiten nuorille, jotka ovat iältään 13-vuotiaista ylöspäin, sekä aikuisille. Kortit on päivitetty vuonna 2018.

Yhdellä korttipakalla pystyy pelaamaan kuusi oppilasta. Lähetämme yleensä korkeintaan viisi pakkaa koulua kohti, jolloin 30 oppilaan ryhmäkin pystyy pelaamaan. Jos tarvitset enemmän kuin viisi pakkaa, perustelethan sen tilauksessasi.

40 korttia, 4-6 pelaajaa, peliaika n. 20 minuuttia.

Tutustu korttipeliin

Pallon parasta ruokaa -vihko

Pallon parasta ruokaa -vihko

A6-kokoisessa vihkossa käsitellään alakoululaisille sopivalla tavalla ympäristövastuullista ruokailua. Materiaali sisältää pieniä vihkoon täytettäviä tehtäviä, kotona tai kaupassa suoritettavia tehtäviä sekä ekologisia välipalareseptivinkkejä, joten se soveltuu sekä oppitunnilla että kotona käytettäväksi. Vihkoa voi tilata koko oppilasryhmälle. 

Tutustu vihkoon ja sen opettajanmateriaaliin

Riittääkö virtaa -sarjakuvajuliste

Riittääkö virtaa -sarjakuva

Seitsemän Heta Happosen humoristista sarjakuvastrippiä A1-kokoisena julisteena. Panda pohtii sarjakuvissa energiankulutusta ja luonnonsuojelua yhdessä lasten kanssa. Sarjakuvat ovat lisäksi saatavilla materiaalipankissa yksittäisinä ja tyhjin puhekuplin.

 

Poster: Skydda naturen med att äta

    

  

Kaikenikäisille sopivassa viiden julisteen sarjassa tarkastellaan ruoan ja ympäristön suhdetta monesta näkökulmasta. Mukana on sekä globaali että kotoisan arkinen näkökulma. Elokuussa 2014 julkaistu julistesarja on tuotettu ulkoasiainministeriön tuella. Julistesarjaa on tarjolla ruotsiksi. Suomenkielisen sarjan painos on lopussa.

Tutustu materiaaliin:

Luontoa voi suojella syömällä -julistesarja

Poster: Skydda naturen med at äta

Merijuliste: Suuri valliriutta

Juliste esittelee Tyynessä valtameressä sijaitsevan Suuren Valliriutan lajistoa. Kaksipuoleinen: toinen puoli suomeksi, toinen ruotsiksi. Koko A1.

Världen på ett fat -matguide

  
Guiden presenterar mattemat ur ett globalt perspektiv och ger klara råd gällande ansvarsfull kosthållning. Storlek A4, 24 sid.

Världen på ett fat -matguide