Helppo Quorn-kastike
Resepti: Anna-Mari Nykänen
1 pkt | Quorn-paloja tai 2-3 dl soijasuikaleita |
2 rkl | kasviöljyä |
2 tl | suolatonta currymaustetta |
1 tl | paprikajauhetta |
½ tl | jauhettua inkivääriä |
1 | sipuli |
½ tl | suolaa |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | paprika |
2 | kourallista parsakaalia, kukkakaalia tai muita kasviksia |
1 prk | kasvipohjaista ruokakermaa |
1 dl | vettä |
2 rkl | vehnäjauhoja |
2 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | sitruunamehua |
suolaa ja mustapippuria maun mukaan | |
paahdettuja cashewpähkinöitä tuoretta chiliä viipaloituna |
1. Kypsennä Quorn- tai soijapalat pakkauksen ohjeen mukaan ja ruskista paistinpannulla öljyssä.
2. Pilko sipulit ja muut kasvikset.
3. Mittaa mausteet pannulle. Lisää sipulit ja sekoita. Kuullota pari minuuttia, ennen kuin lisäät loput kasvikset.
4. Kaada pannulle kasvikerma. Lisää vehnäjauhot desilitraan vettä ja kaada pannulle. Lisää soijakastike.
5. Anna hautua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, mutta ovat vielä napakoita. Mausta sitruunamehulla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
6. Koristele cashewpähkinöillä ja chilillä. Tarjoile keitetyn riisin tai ohran kanssa.
Vinkki!
Myös Lihaoppaasta löytyy linkki resepteihin, jotka maistuivat kaikille ja tekevät hyvää ympäristölle. Niiden avulla lihan vähentäminen onnistuu kuin itsestään – ja se on kaiken lisäksi herkullista!
wwf.fi/lihaopas