WWF-lehti 2/2016
Saaristolaisleipää ja savulahnatahnaa
4–6:lle | Resepti: WWF
Tahna
1 savustettu lahna
pari kesäsipulinvartta tai
purjosilppua
1–2 purkkia ranskankermaa
reilusti tilliä
ripaus suolaa
mustapippuria
Perkaa lahna. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan.
Saaristolaisleipä
(3 vuokaleipää)
75 g hiivaa
2 rkl suolaa
1 litra piimää
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl tummaa siirappia
noin 10 dl vehnäjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja lisää suola ja hiiva. Sekoita harkkolastalla jauhot huolellisesti taikinaan. Anna kohota 1 tunti lämpimässä. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan.
Paista 150 asteessa noin kaksi tuntia.
Voitele siirappi-vesi-sekoituksella paistamisen aikana.