
Ahventa italialaisittain
Annoksia: 4 Valmistusaika: 30 min
Ainekset
Keitetty ahven
500 g ahvenfileitä
1 porkkana1
iso sipuli
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
persiljan varsia
Tonato-kastike
1 prk MSC-merkittyä tonnikalaa öljyssä
1, 5 dl majoneesia
3 anjovisfilettä (kilohailista)
2-3 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria
Valmistusohje
1) Lado kattilan pohjalle porkkana, halkaistu sipuli ja muut mausteet. Nosta päälle kalafileet ja lisää vettä niin, että se juuri ja juuri peittyy. Kun vesi poreilee, lisää suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä vain kevyesti poreillen noin 5 minuuttia.
2) Soseuta tonnikala, majoneesi, anjovikset ja kaprikset. Mausta pippurilla ja tarkista maku. Ohenna tarvittaessa vesitilkalla.
3) Nosta kypsä kala kattilasta reikäkauhalla ja valuta. Tarkista kalan suola. Laske kala lautaselle ja lisää päälle tonnikalakastiketta, mustapippuria, kapriksia ja rucolaa.