WWF-lehden jutut nyt kuunneltavissa!
WWF-lehden artikkelit löytyvät nyt myös audiona. Kuuntele mielenkiintoisia ja innostavia tarinoista luonnosta ja sen suojelusta Spotifyssa tai Soundcloudissa!
Naali on Suomen uhanalaisin nisäkäs. Nyt Pohjois-Lapista kantautuu ilahduttavia uutisia: naali sai tänä vuonna enemmän pentuja kuin edellisten vuosikymmenten aikana yhteensä.
Tunturiluonnon lajeista huomattava osa on vaarassa kadota Suomesta. Tänä vuonna toivoa herättivät kiljuhanhen ja naalin ennätykselliset pesimätulokset.
Muuttuva ilmasto lisää häiriöitä metsissä. Jatkuva kasvatus ja metsän FSC-sertifiointi ovat metsänomistajan työkaluja talousmetsien monimuotoisuuden parantamiseen.
Palokin alueen ennallistaminen on avainasemassa alueen uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Paikalliset asukkaat toivovat vielä näkevänsä koskien kuohuvan vapaana.
Kulunut vuosi on ollut Itämeren kalakantojen suhteen hälyttävä. Itämeren silakkakannat kehittyivät huonosti, ja lohitilanne muuttui yllättäen katastrofaaliseksi.
Suuri osa vesistöihimme päätyvästä roskasta huuhtoutuu kaduilta hulevesien mukana. Juha-Pekka Saarelainen keksi ratkaisun, joka pysäyttää roskat jo katukaivon suuaukolla.
Arjen kestävistä valinnoista opettaminen on luokanopettaja Outi Mäkiselle työn suola. Hänen johdostaan Aunelan koulussa on kaksi vuotuista ympäristöteemaviikkoa, joita niin oppilaat kuin opettajatkin odottavat innolla.
Alfred Indra Kusuma Rombe keräsi norsunlantanäytteitä Kalimantanin vaikeakulkuisessa maastossa Borneon saarella selvittääkseen, elääkö alueella norsuja.
Juhani Koskinen nimettiin ”WWF-mieheksi”, kun hän toistuvasti otti luonnon puheenaiheeksi kaveripiirissään. Vitsimielessä myönnetty lempinimi kuvastaa häntä hyvin. Koskinen paitsi puhuu luonnon puolesta myös testamenttasi osan omaisuudestaan WWF:lle.
Suomen ilmastoratkaisut kiinnostavat kansainvälisesti. WWF:n ilmasto-ohjelman johtaja Bernt Nordman vastaa kysymyksiin Dubaissa järjestettävästä YK:n ilmastokokouksesta.