Harissasmetanaa ja Porkkana-kikhernepihvit
Ainekset:
1 kg porkkanaa ja muita juureksia, joita kaapista löytyy
400 g kikherneitä tölkistä
pari sipulia
pari valkosipulin kynttä
n. 2 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
suolaa
mausteita maun mukaan esimerkiksi: mustapippuria, juustokuminaa, jauhettua korianteria, chiliä, jauhettua savupaprikaa ja tuoreita yrttejä, esimerkiksi korianteria.
Raasta juurekset, hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Freesaa niitä öljyssä mausteiden kanssa kunnes pehmenevät. Ota pannu levyltä, lisää korppujauhot ja kananmunat. Kun korppujauhot ovat hetken turvonneet, massan tulisi olla helposti muovailtavissa. Jos massa on liian löysää, lisää korppujauhoja. Tarkista maut ja muotoile massasta pihvejä. Paista pihvit pannulla.
Harissa-smetana
Vaahdota smetanaa, sekoita joukkoon harissa-tahnaa, tilkka appelsiinimehua, vähän sokeria ja suolaa. Tarjoile kasvispihvien kera.