©  WWF
Päivitetty

Julkaisut

WWF julkaisee jatkuvasti raportteja, selvityksiä ja tutkimuksia ympäristöaiheista. Tällä sivulla on raportteja, jotka WWF on julkistanut Suomessa.

 

Fakta-lehtiset

 

WWF WWF på svenska   Saimaannorppa Saimenvikaren  
Itämeri Östersjön   Lumileopardi Snöleopard   
Ilmasto Klimatet   Sademetsät Regnskogarna  
Arktinen alue Det arktiska området      


De här Fakta-broschyrerna finns endast på finska

     

Palmuöljy
Silakka
Tonnikala

 

Suomen metsät
Talkooleirit
Öljyntorjunta

 

 

Raportit

Vuosikertomukset ja tilinpäätökset
Kansainvälinen kehitys
Kestävä kehitys
Living Planet -raportit
Metsät
Ilmastonmuutos
Meret 
Uhanalaiset lajit
Kemikaalit
Perinneympäristöt
Luonnonsuojelualueet

Lisää raportteja: katso kansainvälisen WWF:n sivujen Julkaisut-osio.

WWF:n uusimmat julkaisut:

WWF Suomen suurimmat saavutukset 2014-2016 – Kehitysyhteistyöohjelma (Tiivistelmä 21.6.2017, pdf) Miljoonia hehtaareja metsää kestävän hoidon piiriin, toimeentuloa ja terveyttä yli 200 000 ihmiselle sekä satoja uusia lajeja. Lue 12 inspiroivaa tarinaamme Tansaniasta, Bhutanista, Nepalista ja Indonesiasta.

The Baltic Ringed Seal – An Arctic Seal in European Waters(19.5.2017, pdf-tiedosto) Ilmastonmuutos uhkaa vakavasti itämerennorpan Saaristomerellä, itäisellä Suomenlahdella ja Viron länsirannikolla eläviä kantoja. WWF:n raportti kokoaa ajantasaiset tiedot itämerennorpan eteläisten kantojen tilasta ja uhista ensimmäistä kertaa yksiin kansiin.

Merikotkien puolesta – WWF:n merikotkatyöryhmän vuosikymmenten taival (14.1.2017, pdf-tiedosto) Raportissa dokumentoidaan tarkasti yksi maamme historian sykähdyttävimmistä luonnonsuojelun menestystarinoista. Julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka merikotka onnistuttiin pelastamaan sukupuuton partaalta.

WWF Suomen suojelusaavutukset kumppanimaissa 2015 (8.12.2016, pdf-tiedosto) Teimme kehitysyhteistyötä ulkoministeriön kumppanuusjärjestönä Himalajan alueella Nepalissa ja Bhutanissa, Indonesiassa Borneolla sekä Itä-Afrikassa Tansaniassa ja Mosambikissa vuonna 2015. Kumppanimaissamme työmme kohdistui erityisesti salametsästyksen kitkemiseen, uhanalaisten lajien sekä metsien suojeluun, ilmastonmuutokseen sopeutumiseen, köyhyyden vähentämiseen sekä hyvän luonnonvarojen hallinnon ja kestävän elämäntavan edistämiseen.

WWF:n Living Planet -raportti 2016 (27.10.2016, pdf-tiedosto, eng.) Kahden vuoden välein julkaistava, mittavaan aineistoon perustuva Living Planet -raportti selvittää ihmisten toimien vaikutusta luonnon monimuotoisuuteen. Raportin mukaan selkärankaisten eläinten määrä on pienentynyt 58 prosentilla vuodesta 1970 vuoteen 2012. Suomenkielinen tiivistelmä pdf-tiedostona täällä.

Jäähyväiset? Raportti ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomen arktiseen eläinlajistoon (17.10.2016, pdf-tiedosto)

WWF:n kansainvälinen palmuöljypisteytys  (21.9.2016, pdf-tiedosto) Järjestyksessään neljännessä palmuöljypisteytyksessä oli mukana yhteensä 137 yritystä Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Intiasta, Japanista ja Australiasta. Yrityksiä pisteytettiin kolmessa ryhmässä: tuotteiden valmistajat ja jalostajat, päivittäistavarakaupat sekä ruokapalveluyritykset. Suomesta mukana oli neljä yritystä: tuottajaryhmässä Fazer ja Raisio, vähittäiskaupparyhmässä Kesko ja S-ryhmä.

Selvitys ilmastonmuutoksen vaikutuksista sammakkoeläimiin ja matelijoihin (7.9.2016, pdf-tiedosto) Ilmastonmuutos on muun muassa köyhdyttänyt samakkoeläinten ja matelijoiden lajikirjoa sekä levinneisyyttä, ja se vaikuttaa todennäköisesti alentavasti myös lajien lisääntymiseen. WWF Saksan johdolla tehdyssä selvityksessä käytiin läpi 104 artikkelia, joissa käsiteltiin ilmastonmuutoksen vaikutusta ko. lajeihin.

Metsämatematiikan perusteet (4.5.2016) Mihin 15 miljoonaa kuutiota puuta riittää - ja mitä se tarkoittaa biotalouden kestävyyden kannalta?

WWF:n Kalakampanjan loppuraportti (13.4.2016) Raportti osoitti, että vuonna 2012 aloitetun Kalakampanjan tavoitteisiin päästiin lähes täysin.

Terveellistä ja ympäristöystävällistä kouluruokaa? WWF:n selvitys punaisen lihan määrästä kouluruoassa (19.1.2016, pdf-tiedosto). WWF selvitti Suomen kymmeneltä
suurimmalta kaupungilta, kuinka paljon punaista lihaa ja lihatuotteita ne tarjoavat koululaisille. Selvityksen mukaan Kuopio, Lahti, Oulu, Tampere ja Vantaa tarjoavat koululaisilleen epäterveellisen paljon lihaa. Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Turussa lihan määrä on ravintosuositusten mukainen.

Vuosikertomukset ja tilinpäätökset

Kansainvälinen kehitys

Kestävä kehitys

Living Planet -raportit

Metsät

Ilmastonmuutos

Meret

Uhanalaiset lajit

Kemikaalit

Perinneympäristöt

Luonnonsuojelualueet

 

 Merialueiden ekosysteemilähtöinen hallinta