© Kirsikka Simberg

WWF-LEHTI 1/2017

Helppo Quorn-kastike

Resepti: Anna-Mari Nykänen

 

1 pkt Quorn-paloja tai 2-3 dl soijasuikaleita
2 rkl kasviöljyä
2 tl suolatonta currymaustetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua inkivääriä
1 sipuli
½ tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 kourallista parsakaalia, kukkakaalia tai muita kasviksia
1 prk kasvipohjaista ruokakermaa
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
  suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  paahdettuja cashewpähkinöitä 
tuoretta chiliä viipaloituna


1. Kypsennä Quorn- tai soijapalat pakkauksen ohjeen mukaan ja ruskista paistin­pannulla öljyssä.
2. Pilko sipulit ja muut kasvikset.
3. Mittaa mausteet pannulle. Lisää sipulit ja sekoita. Kuullota pari minuuttia, ennen kuin lisäät loput kasvikset.
4. Kaada pannulle kasvikerma. Lisää vehnäjauhot desilitraan vettä ja kaada pannulle. Lisää soijakastike.
5. Anna hautua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, mutta ovat vielä napakoita. Mausta sitruunamehulla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
6. Koristele cashewpähkinöillä ja chilillä. Tarjoile keitetyn riisin tai ohran kanssa. 

Vinkki!
Myös Lihaoppaasta löytyy linkki resepteihin, jotka maistuivat kaikille ja tekevät hyvää ympäristölle. Niiden avulla lihan vähentäminen onnistuu kuin itsestään – ja se on kaiken lisäksi herkullista!
wwf.fi/lihaopas

Jaa tämä sivu: